Şarkılarım Dağlara albümüyle ilgili görüşlerinizi bu başlık altına yazabilirsiniz…
Nedensen beni en çok etkileyen albümüdür bu. Ve albümün içindeki en popüler şarkılarım şunlar..
ÖZGÜR ÇAĞRI
GURURLA BAKIYORUM DÜNYA’YA
AĞLADIKÇA
MAVİ’NİN TÜRKÜSÜ
KUM GİBİ
SAZA NİYE GELMEDİN..
NOT: Albümler’in içinde şarkıların ismi olsa daha iyi olur..
Meydanı boş dağları şarkısız
Mızrabı yetim bağlamayı yarsız
Faşistleri hoş halkı haykırışsız
Bıraktı sigara molası verdi
benim ilk O nu sevmeye başladığım şarkıdır MAVİNİN TÜRKÜSÜ….BİRDE ŞAFAK TÜRKÜSÜ VAR TABİ
Kaç defadır düşünüyorum; Acaba Ahmet Ağabey bu albümü çıkartırken ne gibi zorluklar çekti? Özelliklede ÖZGÜR ÇAĞRI ve GURURLA BAKIYORUM DÜNYA’YA şarkıları hakkında ne gibi şeyler söylendi, bu şarkılarına rahatça izin verildimi?
Bu iki şarkısını ilk duyduğumda çok acayip bir ruh haline girmiştim, biri duygusal diğeri ise sert ve cesaret dolu..
Özgür Çağrı Şarkısını Dinlediğim Zaman Gözümün Önünden Sanki Yaşanmış Gerçek Bir Hikaye Geçiyor.Ve Hüzünleniyorum.
Sana Yalan Söyleyemem Darılırsın Yavrucağım Abin birgün dağdan döner sarılırsın yavrucağım.
Şiir bölümüde Orhan Kotan’a ait.
Gönlün Kahpeliğine Tutsaksın Açıkçası.
Merhaba dostlar… Gururla bakıyorum parçasındaki nakarat (birer birer biner biner ölürüz, yana yana döne döne gene geliriz ay canım, biz DOSTUDA DÜŞMANIDA elbet bilriz vurulup düşünler darda kalmasın) kısmını söyleyen kişinin kim olduğunu biliyormusunuz?
Valla o kadını bende merak ediyorum. Kim olduğunu çözemedim. Admin not bırakırsa iyi olur..
bildigim kadariyla Gururla Bakiyorum Dünya´ya yi seslendiren bayan ses
Nilüfer Akbal´dir
| Başlık | Yazan | Cevap | Son Cevap |
2 |
3 gün önce |
||
8 |
08 Kasım 2008 16:15 |
||
11 |
31 Ekim 2008 13:37 |