CD

Sitede 0 üye ve 19 misafir var.

Forum >

Ahmet Kaya Şarkıları / SİMGE

Ahmet Kaya Şarkıları albümüyle ilgili görüşlerinizi bu başlık altına yazabilirsiniz…

Yorumlar

KORKARIM (Düet: Ahmet Kaya)

AYRILIĞIN HEDİYESİ (Şiir:Yusuf Hayaloğlu)

ACILARA TUTUNMAK

ARKA MAHALLE

YAKAMOZ

Mahur

YALANCI AYRILIK

GÜZEL GÜNLER

DOĞUM GÜNÜ

MERHABA

YAŞAMADIN SEN

Tam 11 şarkı..

Bu şarkılar çok güzel şarkılar gerçekten. Simge’nin sesinden dinlemek nasıl olur acaba?

Eleştiri yapmadan geçmek istemiyorum :)

Neden “Dinle Sevgili Ülkem” albümündeki bazı şarkılar tekrar bu albümde yer almakta.. Tam 4 şarkı var. Bence bunların yerine başka şarkılar olmalıydı..

Pardon! 1 Şarkı eksik yazmışım..

Bu yeni albümün tam 5 parçası “Dinle Sevgili Ülkem” çalışmasında yer almaktadır..

Sizce fazla değil mi acaba arkadaşlar?

Abê bı namûs şu anda Ahmet Ağabey ve Simge’nin KORKARIM şarkısının düet klibini seyrediyorum, çok mükemmel, çok güzel bir çekim olmuş yawww :-) Emeği geçen herkesin eline yüreğine sağlık olsun tekrar.. Klibi baştan sona seyretmek isteyen arkadaşlarımız aşağıdaki linki kopyalayıp bir pencereye yapıştırıp seyredebilirler..

http://www.youtube.com/watch?v=1kXd1uB0OQc&feature=related

Bı Namûs Tu Namrê Ahmedo :-) Ma tu nızanê; ozanlara ölüm yoktur..

Asi yerinde bir eleştiri yapmışsın. Benimde dikkatimi çekti. Neden aynı şarkılar daha çok ön plana çıkartılıyor?

Albüm ve yorumlar güzel ama buna çok güzel diyemeyeğim malesef. Emeği olan herkese tesekkürler. Benim mantığıma göre Ahmet Kaya isminin yer yıl güncellenmesi… Unutmadık unutturmayacağız!

Arkadaslarima katiliyorum!

bence de daha dogru olurdu

keske söylenmemis sarkilar olsaydi yani albüm ozaman farklilik kazanirdi daha enteresan olurdu

yinede Simge güzel yorumladi!

Bilindigi üzere Ahmet kaya nin kendi firmasindan simge ahmet kaya sarkilari seslendirdi ve yeni bir albüm yapti

ve bu albümü mp3 olarak dagitan tüm kürt siteleri serefsiz onursuz adi sitelerdir…

Ahmet Kaya üzerinden cikar elde etmeye calismak kürtlük onuruna asla yakisacak birsey degildir…

bizlere her sene ahmet kayanin ölüm yildinömüne yakin bir albümünün ulasmasini saglayan esi Gülten Kaya ya bunu yapanlar adi ve aciz yaratiklardir…

isleri gücleri sadece mp3 program yaymak olan ve kürt hareketine yada kürtlerle ilgili güncel olaylara karsi tamamen duyarsiz olan ama isim olarak kürtce forum olarak gecinen bu siteler, kürt adini kullanarak internette gezmesinler bininiz bir para etmez…

Bir Kürtçe Forum Sitesinden Alınmıştır :-)

Arkadaşlar;

Eleştiri ve yorumlarınızı elbette dikkatle okuyoruz. Repertuar seçimine ilişkin bir kaç şey söylemek gerekiyor.

1- Bu seçilen şarkılardan bazılar Simge’nin talebiydi ve onları okumayı çok istiyordu.

2- Şarkıları seçerken Ahmet Kaya bestesi olmasına özen gösterdik

3- Bu seçimi yaparken, bir kadın sesinden ve ağzından söylenebilecek şarkılar olmasına özen gösterildi.

4- Genel repertuardaki eser sahiplerinden bazıları ne yazık ki aramızda değil ve onların mirasçıları açısından iletişim ve ilişki sorunu yaşanabiliyor. Elbette bu zorlukların da yaşanmaması adına bir seçim yapmak gerekiyordu.

5- Simge’nin tonalitesi ve hissiyatı da önemliydi.

6- Yine genel repertuarda yer alan bazı ‘dönem’ şarkılarından ziyade, Ahmet Kaya şarkıları ile yeni tanışacak olan (ki bu ve benzeri çalışmalarda önemsediğimiz amaçlardan birinin de şarkıların geleceğe taşınması olduğunu hep vurguluyoruz) genç bir kuşağın da ortalama algısını yakalamak.

7- Ahmet Kaya repertuarına hakim olan muhalif politik duruşlu şarkılar var ve/fakat bu şarkıları bildiğimiz radyo ve TV ler bile yayımlamaktan açıkçası çekiniyorlar.

Yani arkadaşlar; bir çok kaygı ve neden oluşabiliyor bu seçimlerde. İşin özü budur.

Dostça

Admin

Açıklama için teşekkürler Sevgili Admin…

Albümü dinlemekteyim.

Korkarım, Ayrılığın Hediyesi, Doğum Günü, Yakamoz ve Yaşamadın Sen parçalarını özellikle çok beğendim..

Mayki’nin Murat Başaran olduğunu bilmemiştim. Farkettiğimde mutlu oldum gerçekten. www.AhmetKaya.com sakinlerine de teşekkür edilmiş albüm defterinde.. Ömer Abi her kimse onun ismide geçiyor. Mause uzmanı, Adminimiz oluyor galiba :-) Ve daha çok şey var..

Ahmet Ağabeyin 6. Mektubunu heyecanla okudum ve ölmediğine bir kez daha ikna oldum desem yeridir. Şaştım kaldım yaw :-) Nasıl olurda bu proje ve Simge ile ilgili 8-10 yıl önce mektup yazabilir? Hayır hayır, saklambaç oynuyordur bizimle Ahmet Ağabey :-) keşke öyle olsa. Çok isterdim bizimle böyle oynamasını. Eğer bu mektup Gülten Abla tarafından derlenmemişse gerçekten çok büyük bir umutla karşı karşıya kalırız..

Hayırlısı Bakalım

admin notu:
- Mayki, bildiğiniz şarkıcı Murat Başaran değil. İsim benzerliği olduğundan, Mayki takma isimni kullanıyor.
- Ömer Bey (Ovacık), 7 yıldır Gam Müzik’in emektarlarından biridır.
- Ve yine bilemedin sevgili Asi:) ‘Mouse canavarı’ diye yazdığımız sevgili ‘en Kürt Lazımız’ Dursun Şahin grafikerimizdir. Elinizde tuttuğunuz albümün kapak ve kitapçığını yapabilmek için Gam’da saatlerce bilgisayar başında çalıştığından dolayı kendisine ‘maouse canavarı’ dedik. Hep dediğimiz gibi admin bir ‘kişi’ değil, ‘tüzel’ bir isimdir.

Daha iyi anlaşılmıştır, çok teşekkür ederim :-)

Neden şarkıcı Murat Başaran sanmıştım? Çünkü Yusuf Hayaloğlu’nun güzel bir şiirini şarkıya/besteye çevirmişti ondan!! Meğerse o değilmiş yaw..

Ömer Bey Abimize sonsuz saygılar, başarılarının devamını dilerim… Mause canavarımız, Sevgili Dusrsun Şahin çok güzel yapmış albüm kapağını ve kitapçığını gerçekten, eline/yüreğine sağlık olsun diyorum.. Lazlar Kürtleri hakkaten çok seviyor yaw :-) şahit oluyorum zaman zaman bu güzel yaklaşımlarına. Dusrsun Bey’le beraber en az 3 güzel Laz tanıdım ben… Diğer bütün herkese de çok selamlarımı iletir ve başarılarının devamını dilerim..

Admin, zaman zaman belirsiz olan kişiymiş sanırım.. Bi ara daimi Admin (ismi her neyse bilmiyorum) hastaydı yerine başkası bakıyordu. Not bırakırken “Yedek Admin” diye yazıyordu, bizde teşekkür ederiz “Yedek Admin” diye cevap veriyorduk :-) F.B. G.S. BJK. konusunuda o onaylamıştı galiba. Sonrasında daimi admin o konuya yazmama izin vermemişti bir daha :-)

Öyle işte yaw, ne güzel beraber bir aile gibi olduk resmen. Ama bazı üyelerimiz gerçekten bu birlikteliğe pek sıkı sarılmıyor. Birkaç ay kalıp ortalıktan kayboluyor çoğu..

Ben niçin buraya bu kadar sıkı bağlıyım? Keşke çok iyi bir şekilde bilebilseydim bunu.. Çok seviyorum ben Ahmet Ağabeyi, başka birşey diyemem… Çocuk gibi oluyorum onunla… Neyse ben yatağıma çıkıp 2 sigara yakıp ardından uyumaya çalışayım..

Herkese ŞevBaş (iyi geceler)

Başta gülten abla olmak üzere albümle ilgilenen bütün abilerime ablalarıma kardeşlerime sonsuz teşekkürler.elleriniz dert görmesin kurban olayım emek veren o ellerinize.Metris türküsünü dinliyorum şuan gözlerim doldu arkadaşlarla her gece dinliyoruz ahmet abiyi oda sesiyle içkimize kadehimize ortak oluyor dinlerken tüylerimiz diken diken oluyor.ahmet abiyi bu kadar cok özlemişken böyle bir zamanda konser vermesini düşünemiyorum izdihama dönüşürdü sahneye fırlayan fırlayana olurdu geçmişteki gibi ya bir konserine gidemedim ahmet abi her gün hayal ediyorum kafamdan canlandırıyorum artık. yerine ben ölseydimde sen yaşasaydın.

Ahmet abi sana olan sevgimi anlatamıyorum ama seni bir kez görseydim hıçkıra hıçkıra aglardım karşında ancak böyle anlardın sana taptıgımı.

GAM’ın listesine birkaç albümün daha dahil edilmiş olduğunu gördüm.. Ortalama 12 Ahmet Kaya albümü GAM’a dahil/ait durumda. Diğer kalan bütün albümlerin haklarını da alırlar inşallah..

bende farketım GAM listesine sarkıların eklendıgını.evet temennimiz o kalanlarıda alması…

DoStÇaKaLıN…

yüreklerine sağlık Ahmet KAYA için buluşanların;ama ben onu yalnız bırakan hiçkimseyi affetmiyorum.Onlar da kayıtsız kaldılar,eleştirmek değildi çözüm;yanında olmak varken.

Herkes Dink oldu,bu haksız ölümle…Ama kimse Ahmet Kaya olmadı…

ayrıca ben tüm şarkılarını kendi sesinde dinliyorum.O güzel tümceler onun sesiyle bana sesleniyor:)

Yanıt yazmak için login olun.

Son mesajlar

Başlık   Yazan Cevap   Son Cevap
15
02 December 2008 07:54
2
17 November 2008 06:37
11
31 October 2008 13:37