Bize Orhan pamuk,Ferhat tunç v.b sanatcı şahsiyetler lazımdı,AhmetKaya’nın sürgünde oldugu yıllarda.Ahmetkaya’yı kollayabilecek,destegini esirgemiyecek,daima arkasında olabilecek, degerli sanatcılar…Aslında size sanatcı demek bana biraz abes kaçıyor.Sanatcının tek görevi birkaç albüm yapıp mis gibi evinde oturup rakısını-cayını yudumlamaktan ibaret değildir,olmamalıdır.Ya da birkaç kitap çıkarıpta,gazete köşelerine birkaç satır-cümle yazmaktan ibaret ibaret değildir,olmamalıdır.Sanatcının görevi barlarda kızlarla yakalanmak degildir.O meymenetsiz magazin dergilerine kapak olmak değildir.Sanatçının asıl görevi ‘Ömer Ovacık abimin dediği gibi’ halkının bir adım önünde olmasıdır.‘Ahmet abimin dediği gibi’ sanatcının işi gördüğünü anlatmaktır. Ama sanatcı diye tabir ettiğimiz onlar, gördüğümüz kadarıyla bugün tek tek-yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya baslıyorlar,ne yazık ki.AhmetKaya’yı zamanında destekleyiverseydiniz herhalde adamcağızın basına bunlar gelmezdi.Ama sizlere de diger yandan hak vermek gerekiyor…Çünkü,AhmetKaya’yı destekleseydiz, sizde vatan haini kılıfı giyicektiniz dimi.Bu saf yürekli halkımın gözünde karizmanız çizilcekti dimi…Ama eminim ki sizin yerinizde AhmetKaya olsaydı sanatcı dostunu yanlız bırakmazdı,bu tür üzücü vak’alarda.Bu sefer neden diyeceksiniz?AhmetKaya’da olsaydı aynı şeyi yapardı “korkusundan”,diyeceksiniz.İşte o zaman size “Baskaldırıyorum” şarkısını tavsiye ederdim.Baskaldıran yürekli bir sanatcı korkak olmaz,herhalde. Haa unutmadan birde…. AhmetKaya’nın bizden ne farkı vardı, diyeceksiniz…AhmetKaya’nın sizlerden tek farkı “Dürüst” oluşuydu,sanatçı diye tabir ettiğimiz şahsiyetler…Zaten Ahmet abimiz dürüstlüğünden kaybetmedi mi haa.Yazık size bee yazık…!Dost kara günde belli olur(muş)...diyoruz,hep birlikte.
ülkemizde kişiler kaybedildikten sonra değeri biliniyor ne yazık ki…
ya ben ferhattunç ve ahmet kaya yı çok severim ama orhan pamuk bence onlardan çok farklı davası ve mücadele biçimi ayrı yani.
evet bencede şu anda orhan pamugun yaptıgı kendisine pay çıkarmak amaçlidir
anlatmak istediğini tam anlamadım okudum güzel cümleler var ama kimi karalıyorsun burda? ahmet kaya ferhat tunç yada orhan pamuk 3üde doğrularından sapmayan insanlar diğerleri fasa fiso zaten
ahmet kayayı başkaldırdıgı ıcın yaktılar bu dunya böyle işte herkes kendı cıkarı ıcın savasıyor halkı ıcın savasanları karalayıp halka kusturuyorlar daha dun denız gezmısı gosterdıler kanalda akılları başlaırna sımdı geldı zaten ahmet abının dedıgı gıbı heps sonradan
ne diyelim gülme komşuna gelir başına diye bir atasözü varmış
Hep sonradan…
anlatmak istediğini tam anlamadım okudum güzel cümleler var ama kimi karalıyorsun burda? ahmet kaya ferhat tunç yada orhan pamuk 3üde doğrularından sapmayan insanlarben de bunu anlamadım.
| Başlık | Yazan | Cevap | Son Cevap |
1 |
3 gün önce |
||
16 |
4 gün önce |
||
6 |
4 gün önce |