CD

Sitede 1 üye ve 47 misafir var.

Forum >

SAÇLARINA YILDIZ DÜŞMÜŞ NE DEMEK?

MERHABA YOLDAŞLAR… SAÇLARINA YILDIZ DÜŞMÜŞ KOPARIRIM ANNE,TAM OLARAK NE ANLAMA GELİYOR? ARNIZDA BUNU YORUMLAYACAK YOLDAŞLAR VARMI ÖĞRENEBİLİRMİYİM?....... DÜŞÜNCELERİN FARKLI ÇIKABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM…. CEVAP YAZARSANIZ SEVİNİRİM YOLDAŞLAR….. SAYGI VE SEVGİLERİMLE….. ASİ_İSYANKAR….....

Yorumlar

merheba,bence bu siirde annesinin saclari acilardan agardigi ve yaslandigini annatmak istemis

sorunun cevabını hamit28 vermiş ekliycek birşey yok…

bir soylenti vardır.sacına ak dustugunde kopartırsan daha cok cıkar diye…o da diyorki anne,saclarına aklar dusmus cektiğin cilerlerden yalnızlıklardan…ne olur koparma da belki azalır acıların akan zamanla…koparma saclarındaki beyazları onlar acılarının dısa yansıması,bir huzun kıpırtısı,bir yasdır gecen kahpe hayata…..ne olur anne ağlama ki senin ağladıgını gosterip sevindirme dusmanlarını…beni burada arama anne… birazdan idam edileceğim ama sen yinede kendine yakısanı yaz dik dur ağlama anne

Değerli arkadaşlar;

Bu benim açtığım ilk konuydu, inanın gülmekten kendimi alamıyorum :) Ne kadar acemiydim o zamanlar baksanıza. Daha Şafak Türküsü’nün kelimelerini bile doğru düzgün yazamıyordum anlamıyordum:) Ayrıca yazının büyük harfler olmasınıda bir bakımdan komik görüyorum.

Sevgili Ahmet Kaya’yı çoktandır dinliyordum, özellikle son bir buçuk yıldır sürekli dinliyorum. Şimdi parçalarının en az yüzde 70’ini ezbere biliyorum tahminimce.

Çok şey öğrendim bu siteye üye olduktan sonra, çok arkadaş tanıdım, başta Ahmet Abi olmak üzere, Gülten Abla, Admin ve hepinizden çok güzel şeyler öğrendim, Herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygılar..

saçlarına yıldız düşmüş koparırım anne değil asi yanlış yazmışsın sanırım..koparma anne olacak..ha tabi sen o sözün anlamını soruyosan başka.. şafak türküsünde alınma olanan saçlarına yıldız düşmüş koparma anne nin yazarı olan nevzat çeliğe sormak lazım aslında 1980 mayıs ayında çok uzun olan bu şiiri ahmet abimiz hakkıyla yorumlamış gerçekten…bakın size okunmamış bi kaç yerini yazim belki anlamını beraber buluruz asi ne dersin?YÜZLERİNDE ZORAKİ ÇATILMIŞ HÜZÜN OYSA BİRAZDAN BOYNUMU KIRACAKLAR PUL PUL DÖKÜLECEK YAZ SIVASI EYLÜLÜN BEN ÖLÜMÜ ASIL AZ ÖTEDE TİTREYEN ÇİNGENENİN KARA KILLI ELLERİNDE GÖRDÜM ANLADIMKİ KÜLLENEN SİGARADIR SOĞUYAN BİR BARDAK ÇAYDIR BENİM ÖMRÜM…İRİ SÖZLERİM YOKTU SÖYLEYECEK USULCA BAKTIM YÜZLERİNE BİN YILLIK İSKELETLERİ ÇATIRDAYARAK GÖÇTÜ AYAKLARININ DİBİNE KORKUTMADILAR BENİ ANNE… asi süpersin arkadaşım saçlarına yıldız düşmüş bi annenin yavrusuna duyduğu acıyı anlatıyor bence ki o oğul acı çekmediğinden bahsetsede.. koparırım anne yse bi oğlun bi yavrunun o acıları tek tek kendi eliyle yok edeceğini sanırım.. saygılar

kurulmuş tuzaklar yok artık yolumda işkenceler zindanlar hücreler..savunmak yok mutlu tok bir yaşam açlık grevlerinde beynimi bir sıçan gibi kemiren mideme karşı.. ne güzel yamış nevzat usta… ölümü bu kadar güzel anlatıyo ölüme giderken neler yaşadığını ve artık yaşamıcağını ahmet abimize yazılmış sanki… sevgiyle..

Edebiyatçı Değilim, yada edebiyattan fazla anlamıyorum, ama neler söylediğini sezebiliyorum..

Eyvallah..

Yanıt yazmak için login olun.

Son mesajlar

Başlık   Yazan Cevap   Son Cevap
1
3 gün önce
16
4 gün önce
6
4 gün önce