Bu DTP ne kadarda büyük bölücü faailetlerde bulunuyor yaw. Yurdun dört bir yanından yüz binlerce insanı doğuya davet edip Barış için ayaklanmalarını ve insanlık için canlı kalkan olmalarını istiyor…
Yine öyle olmuştu seneler öncesinde, peki ya bugün Emekli Generaller ne demiştiler bunun için? Peki ya zihniyet? Maalesef hala ağırlıklı olarak aynı.
Gözleri var görmezler kulakları var duymazlar (KUR’AN-İ KERİM)
‘Onur yürüyüşü’
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de Kürtçe olarak yaptığı konuşmasında, “Hepinizi, yürekten selamlıyorum. Başım gözüm üstüne geldiniz. Bu yürüyüş onur yürüyüşüdür. Hiçbir annenin çocukları için artık gözyaşı dökmemesi içindir. Onurlu bir yaşam istiyoruz. Bunun tüm dünya tarafından görülmesini istiyoruz” dedi.
DTP tarafından başlatılan ve Türkiye’nin dört bir yanından yürüyen binlerce canlı kalkan, Cizre’den sonra Şırnak’ın Kasrik Beldesi’ne ulaştı. Yolda kurulan asker ve polis kontrol noktaları nedeniyle 9 saat süren yolculuk, Cudi ve Gabar dağlarının kesiştiği Kasrik Boğazı’nda çadırların kurulduğu alanda sona erdi…
UZATIN ELLERİNİZİ DİYORUM UZATIN, TANIŞALIM HELALLAŞALIM!!!
evet ya bu kadar da bölücü olunmaz…ama bence tsk ya silah bırakmak konusunda yaptıkları baskının küçük bir kısmını da pkk ya yapsalar daha iyi olur.
DTP, PKK’ya 5-6 Defa silah bıraktırdıda ne oldu? TSK bomba yağdırmaya devam etti, Yağdırınca ne oldu? Ateşkes kalkmak zorunda kaldı. Senin bunlardan haberin yok galiba kardeş? Ayrıca DTP, PKK’nin yine silah bırakmasını istemesine yüzümü kaldı artık?
Ortada bir tahammülsüzlük söz konusudur…
Bölücü olan bu başlıktır ve bir çok basın yayının ve bazı tv kanallarının tecrübeli gazetecileri tarafından sürekli olarak bölücü,tahrikçi gibi söylemleriyle halkın kin ve nefretini uyandırıp, halkları birbirine düşman etmek bölücülüktür.DTP tarafından yapılan kesinlikle bölücülük değil,aksine bütünlük içinde,kardeşce yaşamak için bazı demokratik çözümlere ulaşmak adına yapılan cesurca bir adımdır.
Diyarbakır belediye başkanı Osman Baydemirin’de dediği gibi artık kürt halkı onurlu bir şekilde yaşamak istiyor.ve Çözümün bomlabalar ve silahlarla bulunamayacağını söylemek istiyor…ülkemizde şu sıralar özgürlükler adına haklı bulunan tek durum türban meselesi.. bir çok toplumun kendi dilini ve kültürünü özgürce yaşamak istemesi bölücülük olarak algılanırken,türban son derece haklı bir özgürlük olarak görülebiliyor…
asıl bölücülük böyle bir konu açılmasıdır… neden mecliste bir kürt partisini istemiyorlar anlamıyorum… türk-kürt kardesliginden bahsediliyor ama henüz bu kardesligi göremedik.. kardes dedigin esit haklara sahip olur..bakalım 10 yıl sonra neler olacak. hızla artan kürt insanlarımızın nüfusu gene bir azınlık olarak mı görüncek!!! bir türk olarak beni rahatsız ediyor acıkcası.
Arkadaşlar;
Yine öyle olmuştu seneler öncesinde, (BÖLÜCÜ DTP diye bas bas bağırıyorlardı) peki ya bugün Emekli Generaller ne demiştiler bunun için? (ONLARA BÖLÜCÜ DEMEMELİYDİK) Peki ya zihniyet? Maalesef hala ağırlıklı olarak aynı (Yine DTP BÖLÜCÜ diyorlar)
Kendimi Anlatabildimmi?
asi isyankar yanlış anlaşıldın vala:)tsk yı bıraktı millet sana kızıyor şimdi.
Türkiye’nin terörle mücadelede attığı kararlı adımlar ve teröristle değil terörle mücadele konseptinde yaptığı değişikliklerin ardından gerilim politikası üretmeye başlayan DTP, başlattığı gerilim politikasını her geçen gün daha da arttırıyor. Durum böyle olunca da DTP hakkında yapılan eleştirilerin ardı arkası kesilmiyor.
Kürt aydınlardan Ümit Fırat’a göre, DTP, PKK’nın meşru uzantısıdır ve bunda bir tuhaflık yoktur….Öcalan yandaşları için tanrısal bir simgedir…Aysel Tuğluk ile Leyla Zana arasında temelde sadece küçük nüanslar var. Geldikleri, yetiştikleri ortamlar tamamen farklı, ama her ikisi de Öcalan’a, onun düşünce ve prensiplerine bağlıdır. İkisinin lideri de Öcalan’dır!.
Ümit Fırat, DTP’lilerin eğer siyaset yapmak üzere yola çıkıyorlarsa, Meclis’i tercih edip politika yapacaklarsa, mebus olmanın neleri gerektirdiğini de öğreneceklerini belirtiyor. Çünkü Fırat, “Meclisin bir siyasi staj kurumu olmadığını, orasının ülke yönetiminin en yüksek organı olduğunu,” vurguluyor.
Aslen Bingöl’lü olan Fırat, barış için kan ve demirle değil, silahsız, külahsız çözüm getirilmesi gerektiğine işaret ediyor. “DTP’nin nihayetinde kendi başına bir örgüt olmadığı, kendisi dışında oluşan bir alan üzerine monte edilmiş bir yapı olarak düşünülebileceği, esas olarak siyasi güç potansiyelinin PKK’nın elinde bulunduğu” değerlendirmesini yapan Ümit Fırat, “DTP’nin işin meşru görüntüsü olduğunu” da üstüne basa basa söylüyor.
DTP’ye kadar genel olarak bir parti kapatılacakken bir yedek oluşturulduğunu, HEP kapatılmadan önce DEP’in kurulduğunu, yine DEP kapatılırken HADEP’in ortaya çıktığını, HADEP kapatılırken de DEHAP’ın var olduğunu, tabelaların gidip geldiğini ve boyanıp üzerlerine yeni partinin ismi ve ambleminin yazıldığını, binalarını bile değiştirmediklerini aktaran Fırat, Ahmet Türk’le konuştukları zaman çok iyi anlaşabildiklerini ancak Türk’ün resmi görüşünü açıkladığı zaman aynı sözleri sarf etmediğini belirtiyor.
DTP’lilerin PKK’dan kopmalarının imkansız olduğuna değinen Ümit Fırat, “Onlar partiye kafa tutup birilerini oradan koparacak insanlar değiller, orada oldukları zaman bir anlam ifade ediyorlar, olmadıkları zaman yok sayılırlar” şeklinde konuşuyor. DTP içerisinden birilerinin çıkıp “PKK terör örgütüdür” demesinin mümkün görülmediğini anlatan Fırat, “Böyle bir söylemde bulunması halinde DTP’nin yok olacağına, zaten de DTP içerisinde öyle bir karizmaya sahip kimsenin bulunmadığına işaret ediyor. Fırat, yanlışlıkla PKK’yı terör örgütü olarak kabul edecek olan bir DTP üyesinin ise hayati bir tehditle karşı karşıya kalacağını sözlerine ekliyor. DTP’ye milletvekili olarak kaydını yaptırmış birisinin, “Canım sıkıldı, ben bu oyunu oynamıyorum” deme inisiyatifinin bulunmadığını da dile getiren Kürt aydın Fırat, bu düşüncede olan birisinin anında kendisini kapının önünde bulacağına, hatta geçmişte kendisine oy veren bir tek Kürt’ün bile kapısını çalıp, “Aslında sen doğru söyledin, niye sana bu haksızlığı yaptılar” demeyeceğine dikkat çekiyor.
DTP aslında terör örgütünü kınamadığı için hem kendine hem de inananlarına yazık ediyor. Kürtler adına yola çıktığını izah etse de yakın gelecekte terörist örgütle bağı olmadığını ortaya koyması imkansız görünürken, PKK tuzağına düşmemek ve sorunlara kalıcı çözümler bulmak için her açıdan dikkatli, kararlı ve tutarlı olması gerekiyor
Sanada tek bir şey soracam t.gemi;
Bütün bunların sorumlusu kim yada kimler?
Alttaki yazıyı buraya’da taşıdığım için Admin kusura bakmasın ama bunu seninde okumanı ve cevap vermeni istiyorum t.gemi. (Farzedinki bunu ben yazdım)
milliyet gazetesinin yazarı olan sevgili HASAN CEMAL’in 14/12/2007 tarihli köşe yazısı…
Başka çaremiz yok Büyükanıt Paşa!
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt demiş ki: “İnsanlığın değer verdiği değerlerden biri insan hakları, ikincisi demokrasi, üçüncüsü özgürlük, dördüncüsü barış… Biz bu değerleri terörle mücadelede elimizden kaçırdık.” Sormak lazım: Neden kaçırdınız bu değerleri? 1980’lerin Diyarbakır Askeri Cezaevi örneğinde olduğu gibi, Felat Beyler’e dışkı yedirilirse, insan hakları elbette kaçar elinizden… Bir Kürt sözcüğü, Kürdistan sözcüğü yüzünden insanlar terörist diye birkaç yıl hapse atılırsa, özgürlük elbette kaçar elinizden… Kürtçe’yi yasaklar, kamuya açık yerlerde Kürtçe dilinin konuşulmasını cezalandırırsan, demokrasi elbette kaçar elinizden… Kürt ana babadan doğan bebeklere Kürtçe isim konulmasını yasaklarsan, insan hakları elbette kaçar elinizden… Mezraların, köylerin yüzyılların ötesinden gelen Kürtçe isimlerini Türkçe’yle değiştirirsen, insan hakları elbette kaçar elinizden… “Kürt yok, Türk var!” ırkçılığını ve saçmalığını yıllar boyu devletin resmi politikası olarak izlersen, ders kitaplarına bile yazarsan, barış elbette kaçar elinizden… Yüzbinlerce insanı zorla evinden barkından edersen, onlara kendi yurdunda sürgün acısını yaşatırsan, insan hakları elbette kaçar elinizden… Yüzbinlerce insanın mezrasını, köyünü zorla boşaltıp yıkarsan, yakarsan, barış elbette kaçar elinizden… Kürtçe şarkı söylenmesini, Kürtçe radyo televizyonu, Kürtçe yayını yıllar boyu yasaklarsan, özgürlük ve demokrasi elbette kaçar elinizden… Sarı-kırmızı-yeşil renkleri bile Kürt renkleri diye tehlikeli sayarsan, bu renklerle giyinip kuşanıp mendil sallayarak eğlenen düğün salonlarını basarsan, hatta böyle düğünlerin sahiplerini karakola çekersen, barış elbette kaçar elinizden… “Devlet bazen rutin dışına çıkar!” zihniyetiyle terörle mücadelede hukuk dışılığa bulaşıp faili meçhulleri ya da Susurluk’ları hoş görürsen, insan hakları ve demokrasi elbette kaçar elinizden… 12 Eylül döneminin Diyarbakır örneğinde olduğu gibi hapishaneleri işkencehanelere dönüştürürsen, insan hakları ve barış elbette kaçar elinizden… Terörle mücadele adına hukuk dışılığa prim tanırken gazetecileri, insan hakları aktivistlerini ‘andıç’larsan, insan hakları elbette kaçar elinizden… Ne yazık ki öyle. Bütün bunlar yaşandı. Frene basmak ve yaşananları soğukkanlı biçimde eleştiri süzgecinden geçirmek lazım. Bu bir görev! Geçmişin acıları bazen olgunlaştırır insanları. Geçmişten alınabilecek derslerle geleceğin barışını kurmak kolaylaşır. Daha fazla kan akmasın. Daha çok gözyaşı dökülmesin. Yeter bu kadar şehit cenazesi ve taziye çadırı. Artık silahı değil, siyaseti düşünmenin zamanıdır. Eğer barış ve demokrasiyi, insan hakları ve özgürlükler düzenini amaçlıyorsak, bir daha elimizden kaçırmak istemiyorsak başka çaremiz yok Büyükanıt Paşa…
Ben şahsen tabiki şiddetin her türlüsüne karşıyım. Bu savaşın bir an önce sona ermesini ve yüreği derinden yanan insanlarımız için BARIŞ olmasını istiyorum…
bir kürdistan sözcüğü mü senin için ne anlam ifade ediyor ben anlamadım hayretler içersindeyim bir kürdistan sözcüğü mü bence bu sözcüğün ne anlama geldiğini bilmiyorsun uzun uzun açıklamak isterdim ama’ bir kürdistan sözcüğü’yazman herşeyi özetliyor…
Kusura bakma ama bu sözcük sana çokmu batıyor! öğrenebilirmiyim?.
Ayrıca ben bir Kürdistan devleti derdinde falan değilim merak etme. Ben burda halkların kardeşliğini ve Barış’ı savunurum anladınmı kardeş.
EYVALLAH…
Evet! DTP bölücü;çünkü barış istiyor,halkların kardeşliğini istiyor…
DTP, Türkiye´nin şoven siyasetinin kurbanıdır.Şimdi de kapatılma durumuyla karşı karşıyadır bu parti.Gerekçe: DTP bölücü…Ahmet Türk, hukuki açıdan kapatılmayı gerektiren bir durum yok ;ancak Türkiye´de hukuk resmi ideolojinin etkisindedir.Yardı da bunun etkisinde…diyor.
Hayır DTP yanlış yapıyorsun.En azından politikalarında köklü bir değişiklik yapmanın zamanı geldi.Örneğin barış-kardeşlik diyeceğine (Türk politikası bundan pek hoşlanmadığı için) gel bedava kömür,makarna,yağ dağıt ve oyları satın al önce.Sonra da operasyonlara evet desen nasıl olur? Savaş çığırtkanlığı yapman itibarını yükseltecektir emin ol.Bırak artık bölücülüğü…
savaşların durması için bagırmak bölücülükse en büyük bölücü biziz.insanların insan gibi yaşamasını istemek bölücülükse en büyük bölücü biziz.adalet için,onurlu,şerefli bir yaşamı savunmak bölücülükse bölücüyüz biz.kötüyü güzelden ayırıyoruz,yanlışa dogrudan ayırıyoruz.onurlu ve şerefli yaşamakla onursuz ve şerefsiz yaşamayı birbirinde3n ayırıyoruz.çünkü biz bölücüyüz.
aslında dtp kürt ulusal sorununu çözecek durumda değil.dtp kürt burjuvasisinin partisidir.tıpkı pkk nın sadece kürt burjuvasını temsil etmesi gibi.diyelimki bağımsız kürdistan kuruldu orda ezici yok sayıcı türkler olmayacak ama bu seferde burjuva kürtler olacak.yani yıllarca ezilmiş,aç bırakılmış,düşük ücretlerle çalıştırılmış kürt halkı kürdistanında da aç kalacak.ulusal sorun tabikide önemli bir sorun ama ondan da önemlisi sınıf sorunudur…zaten ulusal sorunda milletlerin asıl sorunun sınıf sorunu olduğunu anlaması için önemli bir aşama,sınavdır.
dtp bölücü değildir belkide ama kürt emekçilerinin,ezilenlerininde savunucusu değildir.
asi isyankar hewalim yanlış anlaşılıyo ama biraz dikkatli olursak onun güzel düşüncelerini anlarız…
neyse tabiki DTP yi bölücü olarak adlandıran barış karşıtları şimdide dtp nin yaptıgı barış çagrısnı kışkırtma olarak adlandırıyo.ve sözde demokrasi yanlıları dtp yi kapatıp OLMAYAN DEMOKRASİYİ BİKEZ DAHA ÇİGNİYOLAR.bu ülkede hepimiz biliyoruzki bölücü olmak çok kolay kürtçe şarkı söylemek,dinlemek,kökenini inkar etmemek barış yanlısı olmak ve üzülerek söylüyorum kürdüm demek bile bölücülügün tanımı olarak adlandırılan bi ülkedeyiiz. DTP yi kapatmak isteyenler ve türkiyenin bölünmez bütünlügnü savunanlar neden dtp den bu kadar korkuyolar.? ayrıca BİZ KİMİZ ARKADAŞIM dtp milletvekilleri konuşmasını dinlemedin sanırım.operasyonları durdurun çagrısının yanında pkk ya da silah bırakması yönünde çagrı yaptılar.bilgine….şırnaktaki barış yanlısı kardeşlermizi ülkedeki olayları kışkırtıcı olarak adlandırlanların kendileri kışkırtıcılardır .silahlarla barış olmaz silah bırakmazlarsa barış sağlanmaz ve sonuçlarına kendileri katlanırlar DTP BÖLÜCÜ DEGİL BARIŞ YANDAŞIDIR.
yok dinledim tüm konuşmaları.ben zaten çağrı yapsınlar demedim.tsk ya yaptıkları baskının bri kısmınıda pkk ya yapsınlar dedim.tamam çağrı yapılıyor ama hepimiz biliyoruz ki dtp nin pkk yla alanlarda çağrı yapmaktan öte bir ilişkisi var.
malesef tsk silah bırakmaya hiçde niyetli dağil.herzamanki gibi.belki pkk yeni bir ateşkes yapsa olaylar değişecek.ama ben iki tarafında silah bırakma olayını gerçekleştirmeyeceklerini düşünüyorum.yıllarca olduğu gibi bu ülkede masum kanı dökülecek.sonuçlarına malesef bu ülkenin ezilen hakları katlanıyor.paşalara,siyasetçilere yada pkk nın yönetici kadrosuna birşey olmuyor.
DTP BÖLÜCÜ DEĞİL.DTP;KÜRT BURJUVAZİSİ İÇİN BÜYÜK NİMET,KÜRT EZİLENLERİ İÇİN İSE BİR UMUTTUR
bence boş bir umut.
dtp siyasetini desteklemediğim halde meclisde onlara yapılanlar hiçbir zaman memnun olduğun bir durum olmadı.asıl bölücülüğü kimin yaptığı ortaya çıktı böylece.yıllarca yaptıkları gibi yine inkar ve asimile politikaları yürütttüler.
hakların kardeşliği adına kanın durmasını umuyorum.kardeşçe…
DTP Batman İl Başkanı Salih Altun, Ocak ayının son günlerinde düzenlenen parti kongresinde, oldukça öfkeli bir şekilde, DTP’nin PKK’yı asla terörist ilan etmeyeceği açıklamasını yaptı. Batman Belediyesi Esentepe Sosyal Tesisleri’nde yapılan kongrede PKK ve bölücü terör örgütünün hapisteki lideri lehine sık sık sloganlar atılırken, sert açıklamalarda bulunuldu.
“Biz PKK’yı terörist ilan etmeyeceğimizi, terörist demeyeceğimizi söylüyoruz. Birileri çıkıp da bu kongre salonlarında yiğitlik yapmak kolaydır diyebilirler. Biz PKK’nın terörist örgüt olmadığını terörle mücadele şubesinde bile söylüyoruz” diyen Salih Altun, “Kimse bizim üzerimizde ucuz politikalar yapmasın. Eğer yapmaya çalışırsanız bu halkın öncüleri olarak bizler bu halkın desteği ile o politikayı yaptırtmayız. Zulme karşı direnmek namus borcumuzdur.” şeklinde sözlerini sürdürdü.
Batman’da durum böyle iken, Şanlıurfa’da Şehitlik Çamlık Aile Çay Bahçesi’nde düzenlenen DTP Şanlıurfa İl Örgütü Olağanüstü Kongresi’nde de bölücü terör örgütü PKK’ya açık destek verildi. Divan Başkanlığını DTP Parti Meclisi Üyesi Vakkas Dalkılıç’ın yaptığı kongrede İstiklal Marşı okunmadığı gibi, ölen teröristler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında salondaki cılız kalabalık zafer işareti yaparken, saygı duruşu sonunda kadınlar zılgıt çekti. DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici’nin, “Bu halk kardeşini bombalayanları unutmaz” şeklindeki tehdit edici sözleriyle birlikte bir kez daha DTP’nin terörist tavrı kanıtlanmış oldu.
Sonuç olarak, “Kürtlerin temsilcisiyiz, Türkiye partisi olacağız” vb söylemlerle siyaset arenasına adım atan DTP’nin yakın gelecekte çok fazla değişmeyeceği ve terör yolunda ilerlemeyi sürdüreceği ortadayken, boş vaatlerle halkı kandıran bu partinin temsilcilerinin, tehdit edici konuşmalarından ve terörist tavırlarından vazgeçmedikleri sürece, kan ve gözyaşı partisinden başka bir şey olamayacakları görülüyor
çok güzel arkadaşlar yorumları okudum da türkiye’nin çıkmazını bir kez daha gördüm.canlı kalkan olmaya gittiler kim için ne için gittiler? teröristler için gittiler bir asker için gitmek varken neden teröritler için gidildi acaba. çünkü dtp pkk nın arka kapısı da ondan.bi arkadaş yazmıs azınlık diye bu ülkede kürtler azınlık değil asli unsurlardır. ayrıca araştırırlarsa üst düze yönetimlerde %47 kürt olduğunu görürler. gerçi görürler ama görmezlikten gelirler.bu ülkede cumhurbaşkanı – içişleri bakanı-bugün başbakanın karısı kürt değil midir? peki ya istenen nedir?
istenen ne biliyormusun dtp nin istediği barıstır dtp kesinlikle pkk nın arka kapısı falan değildir işte senin gibiler yüzünden dtp bölücü olarak görülüyor onlar canlı kalkan olarak gitmelerindeki tek amaç barısın birkez daha vurgulanmasındır yıllardır en büyük sorun olan ve ne yazıkki hala ısrarla göz ardı edilen barısa bir cağrıdır….
suskun_kardelen okadar güzel açıklama yaptım ki bence sen okumamışsın yukarıyı bir daha okumanı daha sonrada dtpnin yaptığı davranışları birdaha sorgulaman gerektiğini düşünüyorum…
sana göre güzeldir bana göre güzel değildir …herkesin doğruları farklıdır ve ben ısrarla dtp nin tek amacının barıs olduğunu savunuyorum
güzel güzel söylediler siyasetle çözelim diye ama tsk değil başındaki anlamadı bu dökülen kanın tek sorumlusu o. DTP asla bölücü olamaz tüm mücadelemiz BARIş için KARDEŞLİK için…canlı kalkan da olunur bomba da…
bordobereli tayyibin karısı sirrtliymiş bizene bizim ne yoldaşımızdır ne yandaşımız bize karşı olAn biridir.
bizim yoldaşımız SEBAHAT TUNCELDİR
suskun_kardelen doğru bitanedir tektir birden fazla doğru olmaz yazdığım şeyler de gerçektir onların yaptığı şeyler yanlıştır yanlışa doğru demek ise en büyük yanlışlıktır…
yanlıs dediğin ne merak ediyorum…doğru bu ülkede barıs istemek yanlıslık oluyor ahmet kayada barısı istiyordu…barıs istemeyeceksin bu ülkede istedin mi bölücü damgası yiyorsun haklısın gercekten çok büyük bir yanlıslık var..
İnkar ve İmhacılara İnat, Ahmet Abi’nin Söylemiyle;
Kürdüz Ölene Kadar, Kürdüz Sonuna Kadar
Vallahi Biz Dost’u Özledik,
Kürdüz Ölene Kadar, Kürdüz Sonuna Kadar
Vallahi Barış’ı Özledik,
İnsanız Biz Ölene Kadar, İnsanız Biz Sonuna Kadar
Vallahi Biz Dost’u Özledik,
İnsanız Biz Ölene Kadar, İnsanız Biz Sonuna Kadar
Vallahi Barış’ı Özledik…
EYVALLAH…
dtp yi kan ve gözyaşı partisi olarak görenler licedeki ve buna benzer olayları unutmasınlar kan ve göz yaşını sadece bizim üstümeze yıkmasınlar herkes payına düşeni alsın
suskun_kardelen yanlışları aslında yazdım ama birdaha yazayım. Salih Altun, Ocak ayının son günlerinde düzenlenen parti kongresinde, oldukça öfkeli bir şekilde, DTP’nin PKK’yı asla terörist ilan etmeyeceği açıklamasını yaptı.(yanlış değil midir sence)Divan Başkanlığını DTP Parti Meclisi Üyesi Vakkas Dalkılıç’ın yaptığı kongrede İstiklal Marşı okunmadığı gibi, ölen teröristler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında salondaki cılız kalabalık zafer işareti yaparken, saygı duruşu sonunda kadınlar zılgıt çekti. (bu da mı yanlış değil?)* DTP, Talabani’nin partisinden sonra Barzani’nin partisiyle de görüşecek. KDP’nin Ankara Bürosu, DTP’den randevu talep etti(barzani ve talabani kimdir amaç nedir ya da görüşülse ne olacaktır onlardan niçin yardım istenebilir… eğer bunuda doğru kabul ediyorsan lütfen nesini doğru bulduğunu açıklar mısın?...)
ben sana cok güzel acıklardım ama neyse..daha fazla seninle tartısmak istemiyorum ve son olarak sunu söylüyorum herkesin doğruları ve yanlısları farklıdır arkadas…
bence açıklayabileceğin mantıklı bir açıklama yok… zaten olmasını da beklemiyordum herşey oldukça açık dtpnin yaptığı davranışları sıraladım işte ama yok tartışmak istemiyormuşun sen bilirsin devam et yanlışa doğru demeye…
arkadaşlar şu kadarı söyleyeyim size asas teröristler ırkçılık yapan bir ülkeyi sömürenlerdir…siz abd askerine teöröist diyebilirsiniz hak veririm..ama gözünüzü seveyim kardeş kavgasına terörö diyene ben gülerim ..kusura bakmayın bu ülkede terör den önce halledilmesi gereken küçük şeyler bu olayı ( kardeş kavgasını ) ortadan kaldıracaktır…doğulu vatandaşı dağuya askerliğe gönderiyorsa bu devlet kardeş kavgasını destekliyordur ..dtp 1 suçluysa başımızdakiler 10 suçludur ..yaşasın halkların kardeşliği…
mahirdenizxx askerler mi terörist mehmetçiğimiz mi terörist???ne demek istediğini anlayamadım daha doğrusu anladım ama anlamak istemiyorum… türkiye halkı şu bulunduğu ortamda sadece yalnız askerlerimize güvenebilir ne hükümete ne de başka birşeye…
arkadaşlar yazılanları göz ucuyla bir okudum amacım bu tartışmaya katılmak değil buraya yorum yazmamın tek nedeni sitede kutuplaşmalar yaratılmak isteniyor mantıklı düşünecek olursak sitede her kesimden insan var site kimsenin malı değil bence ahmet abi yaşasaydı bize çok kızardı biz bir birimizin düşüncelerine saygı duyarak büyüyeceğiz herkes hoşçakalsın
T,gemi acıklanabilecek okadar cok mantıklı acıklama varki ama acıklamaları kac boyuta cıkartıp, kac yerinden pencere acarsak acalım, kac parcaya bolup onune yatrırsak yatıralım sen yine o tek düze bagnaz dusuncelerinden kurtulamassın ve emin olki o arkadaslarım bunu bildiklerinden sana acıklama yapmak istememislerdir.
Ki “mahirdenizxx” kullanıcı isimli arkadasım bir boyutunu onune sermis, dogru yolu asıl, senin bulman adına usenmemis, “mantıklı acıklamanın” bir parcasını senin onune sermis, ama senin cıkardıgın sonuca bak.. Gel gorki yanlısa dogru demeye devam edecek olan Berfin(kardelen) degil, sensin ve senin gibiler, ki bunun farkında degilsiniz acı olanda bu..
DTP, senin o bildigin partiler, senin o sevdigin bastakiler veya sizin o kurd diye adlandırdıgınız kisiler gibi donek olmadıkları icin, cıkarları dogrultusunda her kılıga girmedikleri icin ve sozleri ve hareketlerinin sadece icten gelerek yaptıkları icin sana “Bolucu” veya “yanlıs” olarak geliyor.. Unutma “Demokratiklik”; tek taraflı savunarak, “Barısı” cıkarları dogrultusunda yonlendirerek olmaz bunu benden daha iyi biliyor ama bir turlu icraatını gosteremiyorsun Basındakiler gibi…
Bak ben bunu yazarken Ahmet abimde cevabını sana cok guzel bir sekilde veriyor.. Agladıkca sarkısı calıyor su an Tv de (Roj TV de).. Bu sarkı sana ve senin gibilere gelsin, sizde bizimle aglayınki daglarımız yesersin Hewal. Barıs icin, Sevgi icin, İnsanlık icin aglayın…
t.gemi yapabileceğim acıklama yok demiş aslında o kadar cok varki ama senin gibilere yok anlıyormusun.arkadaslar bosverin daha önce söylemiştim tekrar söylüyorum ne kadar anlatırsanız anlatın anlatıklarınız karsıdakinin anlayabildiği kadardır
t.gemi == benim söylemek istediğim .. ileri sürdüğüm görüş şu.. dünyanın hiç bir yerinde kardeş kavgasına terör denmez! terör abd nin ırakta yaptığı emperyalizmin adıdır …fakat bu ülkede bazı güçler kürt kültürüne ve bu kültürün meyvesi olan o zengin dile karşı geliyor ..kimsenin benliğini ve şerefini yok edemezsiniz…türkler nasıl meclise giriyorsa kürtler de girebilir…görüyorsunuz eşit olmayan o kadar çok şey varki dtp yi kapatmak için çalışıyorlar ..neden?? çünkü dtp faşizmi savunan bazı kitlelere uymuyor onlardan bağımsız kendi düşüncelerini savunuyor ..bu bölücülükmü?? ...günün birinde dehap vardı kapatıldı ..şimdi dtp yi kapatsınlar eminim yarın başka bir parti kurulacaktır ..gerillar susmaz …her şey özgürlük bağımsızlık ve kardeşlik için…kürt kültürünü ön plana alan insan her zaman bölücü olarak yargılanır zaten o yorumu yazmadan önce aklıma geldi …
’’’ türkiye halkı şu bulunduğu ortamda sadece yalnız askerlerimize güvenebilir ne hükümete ne de başka birşeye…’’’ demiş t.gemi isimli arkadaşım ..peki sana bütün devrimci duygularımı kabartarak soruyorum ,,,başka ırktan olup kardeşine kurşun sıkan ..mahir çayanı vuran 70 li yıllardaki yoldaşlarıma çatılara çıkıp kurşun sıkan binlerce yoldaşımı asan işkencelere mahzuz bırakan askeremi güveneceğim ben ..devletin kuklası gibi bir şey olmuş ..emir kulu haline gelmiş..bu ülkede güveneceğim tek yer nedir bilirmisin arkadaşım ….. emekçi işçi köylü halkım dır!!!! gerisi bir döngüdür zaten ..halk olmasa ne bir devlet olur ne bir ordu tmm…kimse sahiplenmesin zaten devleti oluşturan bir kitleyiz biz …YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ ….
ya arkadaşlar bazı yorumları dehşetle okuyorum.bu kadar gerici insanların burda olması da şaşırtıyor beni…bi kere kimseye tetörist demek zorunda değiliz..zaten kimse terörist değil.sadece bu ülkenin farklı kaderlerle doğmuş,farklı şekillerde ezilmiş,sömürülmüş insanları bunlar…KARDEŞLER yani..her ne kadar yıllarca bir kısmı üvey kardeş durumunda olsa da özünde KARDEŞLER.siz biri ötekileşirken susup sonra o isyan ettiğinde karşısında olursanız samimiyetinizden şüphe edilir.
dökülen kan yetmemiş galiba bazılarına.hala savaş çığırtkanlığı yapanlar var.bırakın artık bunları kan kanı getirdi yıllarca bunu gördük…YAŞASIN EZİLEN HALKLARIN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ,KAHROLSUN OLİGARŞİ VE…..............
kimiz_biz bende bu kadar gerici insanların burda olmasına şaşırıyorum…kimseye terörist demek zorunluluğumuz yoksa peki günahsız insanlara karşı yaptığı saldırılar sonucunda 493’‘ü çocuk, 508’‘i kadın toplam 4454 sivilli öldüren bir örgüte ne demek gerekir bakın bu sayı sırf siviller için ölen asker sayımızı yazmıyorum ki mehmetçiğimize kurşun sıkmak isteyenlere de terörist denmez de ne denir onuda bilmiyorum… mahirdenizxx sende yazmışsın 70li yıllar diye ben de 1923 yılında yaşıyor olsaydım cumhurbaşkanına sonsuz güvenim olurdu ancak bugünki cumhurbaşkanına ne kadar güvenebilirim.İsrail’in eşkıya başını Atatürk’ün Meclisinde İslam’a ve İran’a küfrettirmenizi ordu mu zorladı?
Egemenliğimizi AB’ye devreden anayasa değişikliğini asker mi yaptırdı?
Zinayı suç olmaktan çıkarmanızı generaller mi dayattı?
PKK’nın siyasallaşmasını ve yasallaşıp Meclise taşınmasını Genelkurmay mı onayladı?
22 İslam ülkesini parçalamayı hedefleyen BOP projesine eş başkanlık yani İsrail’e uşaklık yapmanızı ordu mu mecbur kıldı?
Fabrikalarımızı, maden yataklarımızı, stratejik kurumlarımızı ve vatan topraklarımızı gavurlara satmanızı paşalar mı zorladı? The Economist’in de yazdığına göre:
Recep T. Erdoğan ve Bush yaptığı gizli anlaşmanın içeriğinde:
1-TSK, halkın havasını alıcı hava operasyonları yapacak, Kuzey Irak’a fiili ve etkili müdahaleden sakınacak.
2-Barzani’nin Kürdistan’ı ismen ve resmen olmasa da fikren ve fiilen tanınacak.
3-PKK yasallaşıp siyasallaştırılacak, Meclis çatısı altında çalışacak.” Şartları vardı.
Bu görüşmenin hemen arkasında GKB Büyükanıt’ın şu uyarıları tarihi önem taşımaktadır:
a)PKK yasallaştı, Meclis çatısı altında bulunmaktadır.
b)İnsan hakları, demokrasi, özgürlük gibi evrensel kuralları yabancılara kaptırdık
c)Bölücü hıyanetin emperyalizmle ve dış güçlerle bağlantısı gözden kaçırılmıştır.
d)Önce kendi halkımızı kazanmamız lazımdır.
Bu itirafların anlamı ve mesajı, bize göre:
“PKK’nın uzantısının içinde bulunduğu bir Meclis, meşruiyetini yitirmiştir.
DTP’nin, PKK Kürt sorununun siyasal çözümünü hedefleyen bir örgüttür” açıklaması da bu kanaati güçlendirmektedir
TÜRKİYE BÜYÜK YANLIŞ YAPIYOR;
DTP’nin tüm çağrılarına rağmen operasyonlar durmadı, tam tersi “KARA HAREKATI” yapıldı sonunda! Daha önce 24-25 defa sınır ötesi operasyon yapıldıda ne oldu? Ne elde edildi şiddeti ve milliyetçiliği körüklemekten başka! Kara Harekatına başlar başlamaz şehit haberleri geldi. Ve daha bu başlangıctır.
PKK Asla askeri yollardan tafsiye edilemez! Amerika’nın kucağında olduğumuzun farkında değiliz hala. Neden Amerika’nın bizimle oyun oynadığını anlayamıyoruz hala!
Atılan her kurşun her bomba milliyetçilik duygularını daha çok kabartmaktadır!
PKK Kürt sorunun en büyük ürünüdür,
Kürt sorunu 200 yıldan beridir varolmaktadır,
Kürt sorununu Türk Faşizmi yarattı,
PKK’nin kurucusu “Abdullah Öcalan” değil Türk Faşizmidir,
Korkarım bir Kürdistan Devletinin kurulmasıda Amerika oyunuyla beraber Türk Faşizmi sayesinde gerçekleşecek!
TELGIRAFIN TELLERİNE KUŞLAR KONMUYOR ARTIK!
Bir An önce aklımızı başımıza toplamak dileğiyle…
evet kardeşliğe bir darbe daha geldi..
Allah akıl dagıtırken sen nerdeydin merak ediyorum arkadas..
Emparyalizme yandaslık yapıyor ulkenin genclerini sorgusuz infaz ediyor, genclerinin omrunu(bende varım bunların arasında) curutuyor, adına vatan sevgisi diyorsun..
Faşistlige kucak acıyor;Kendi halkının, kendi ulkenin, tum insanlarının yanında olmaktansa, birinin (afedersinz) bi tarafını yalayıp, birinin bi tarafına tekme atıyor.Kendi halkını faili mechulculere,işkencecilere teslim ediyor, adına yine vatan sevgisi diyor yetmezmis gibi bide bunlarla gururunuz kabarıyor. (Bordo’luların tabiri ile “3-5 capulculara” 10,000 insanımı gonderiyor,yine benim insanımı katlediyosunuz ve yine gururunuz kabarıyor..)
Daha da yetmezmis gibi, Sozde demokratlıga soyunuyor,sozde insancıllıga ozeniyor, kendinizin uretip, akıl edemedigi “AB uyum yasalarını”, tarihte oldugu gibi kendinize uyartmaya calısıyosunuz..Kuyrugunuzda acı yaratan soruna cozum arıyor, henuz atesini hissettirmemis sorunuda kenara itiyosunuz.. Bunlarlada kiminiz, ozgurlugunuzu savunuyor,deemookratllıgınızı yuceltiyor, Muslumanlıgınızıda arslara yuceltiyorsunuz.. Arkadas senin anlıyacagın; Gercekci olmaksa boluculuk-ben bolucuum, Ezilen Ezilmeyen herkesi savunmaksa Hainlik- ben hayinim, ASLINA RESTI CEKMEMEK VE HER NE OLURSA OLSUN İNSANI VE İNSANINI SEVMEKSE YANLISLIK, YANDASLIK, TERÖRİSTLİK BEN TERÖRİSTİM ARKADAS…
Herkesin acısını kendi acınız bilmeniz dilegimle, Saglıcakla…
Bu oparasyonların nedeni kürt sorunu degil kürt milliyetçiliği yapan terör örgütünü yıldırmaktır. Ancak bunu nası ve ne şekilde yapıldıgını detayları ile bilemeyiz.. herkes gördüğü izlediği kadarı ile biliyor…
iyi açıklamışsın kankartal.
Türk-kürt kardeştir. Bölücülük yapmayan her vatandaş bizdendir.
Gelelim dtp’ye…
Kafalarında hayal ettikleri halk ile Türkiye halkı çok farklı. Biz ülkeyi bölmek istemiyoruz, halkımızın haklarını savunmak istiyoruz.(ki bu terör örgütüne sevgi duymakla gerçekleşmez.) diyen adam en azından soyadından utanmalıdır.
Bir tek bu partiye demiyorum. Diğerleride başka saçma şeylerle uğraşmakta.
Ülkemizin kurucusu M.Kemal Atatürk hiç insan ayırdı mı yahu? O sizden bu bizden dedi mi? Türk,kürt,çerkez,boşnak vs. ayırdı mı?
Adam binlerce zorluklar içerisinde emperyalizm’e karşı dostlarıyla göğüs gerdi.
Birazcık ülkeyi seven varsa Atatürk’ü araştırsın.
Bu ülke sahteci insanlardan bıktı artık.
Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmak isteyenler ve mevcut düzeni yıkmak isteyenlere geçit vermek istemeyenler.
Bir sürü problem var. Ben şöyle sonlandırayım:
’’Bu dert beni verem eder’‘
evet bir kara harekatı başlatıldı.göz göre göre gencecik insanları ölümlere yolluyorlar.onlar da biliyorlar bu sorun şiddetle çözülmez ama kimseye acımadıkları için kimsenin gözünün yaşına bakmıyorla.dini bütün tayyip bey türban içn kürtlerive türkleri kurban etti.ALLAH ıslah etsin…
Genelkurmayın verdiği şehit sayısı tamamen palavradır!
Kaç insanın öldürüldüğünü gerçekten açıklamıyor, insanları böyle oyalayıp uyutuyorlar. Son gelişmelere göre 15 şehit askerin cesetleri PKK’nin elindeymiş! ozgurgundem.org sitesine göz atmanız sizi daha iyi bilgilendirecektir.
Çok fazla insanın yaşamını yitireceğini çok iyi bilmeliyiz. Bu alçak bu ALLAH’sız savaşın bir an önce durdurulmasını diliyorum ALLAH’tan…
Hiçbir savasın kazananı yoktur geride gözü yaslı anneleri bırakan bir katliamdan ibaret baska birsey değildir….
aamtci kardeş atatürk insan ayırt etti mi demişsin..tabikide ayırt etti cumhuriyetin ilk yıllarında ülkenin doğu kısmında yapılan uygulamalara bakarsan bunu görürsün..emperyalizme karşı verilen mücadelede bu ülkenin kürt türk çerkez bütün evlatları savaşmıştır ama ülke türk ülkesi oldu bayrak türk bayrağı vatan türk toprağı…burda hiç haksızlık yok mu yani..lozanda bile ismet paşa kürt ve türk halklarını temsilen geldim buraya dedi..ama daha sonra kürtler birden yok sayılmaya başlandı.onca şehrin kürtçe adı türkçe ye çevrildi.bir çok katliam yapıldı dersim katliamı bunlardan biridir.
etkiye tepki meselesi bütün bu yaşadıklarımız…malesef kandan nemalananlar durumdan memnun,olan ülkenin gençlerine oluyor…onlarca genç ‘vatan sağolsun’ züğürt tesellisi içinde yitip gidiyor.hiçbir zaman kendilerinin olmamış bir vatan için.
SLM ARKADAŞAR BEN ARANIZA YENI KATILDIM…..HEPİNIZI SAYGIYLA SELAMLIYORUM BITSSIN BITSIN SAVAŞ BITSIN OLMASIN BITMEK TUKENMEK BILMEYEN BIR SAVASIN IÇINDE YILLARDIR TÜRKİYE PEKI NEDEN? YUZYILARCA KARDEŞÇE YAŞAMIS OLAN BU INSANLARNE OLDUDA BIR ANDA DÜŞMA KESİLDILAR BİR BİRLERİNE? EMINIMKI COGU INSAN BU KENDINE SORMUSTUR NEDEN SAVAŞIYOR BU HALKLAR BUNU PKK MI BAŞLATI YOKSA TÜRKIYEMI BAŞLATTI…..... KÜRD İNSANIN ISTEDIGI FAZLA BIR SEY YOKTU ASLINDA DİLİ KÜLTÜRÜNÜĞ OZGÜRCE YAŞAMAK ISTIYOR SADECE AMA BUNU KÜRD INSANI COK GORENLER OLDU ONCE DİLİ SONRA KULDURU BÖLÜCÜLÜK OLARAK GÖRDULAR PEKİ NE OLDU BENIM SOYLEME GEREK YOK ZATEN HERŞEY GÖZLER ONUNDE YILLARDA DEVAM EDEN BIR SAVAŞ VE ANALARIMIZIN GÖZ YAŞLARI VE BUGUN BU GÖZYAŞLARINA YENILERI EKLENIYOR…. OLSUN GÖZÜM OLSUN NE OLACAKSA OLSUN BİZ BU GÖZ YAŞLARINA SEBEB OLANLARI ALLAHA HAVALE EDIYORUZ
t.gemi arkdaşım dağlarda kardeşini vurmak için gezen türk askerlerinin sivil evleri ahırları vurup yaşlı kadınların çacukların içinde bulunduğu yuvalara bomba yağdırması gibi bir şeydir bu …kardeşini vurmaktan zevk alan bir ırk …
t. gemi sil baştan başlaman gerek hayatı . bu tam senlik.bildiklerinle gördüklerini yüzleştir hayatla ve sınamaktan korkma demiş ahmet abimiz. gerçekleri öğren sonra nağmeler yaz…
kimiz_biz öncelikle merhaba,
Atatürk’ün bireysel bir halkları saymamazlıktan çalışması gibi bir durum olmamştır.
Ha bazı ihmal edenler olmuştur onlarda milliyetçiliği yanlı anlayan kazmalar yüzünden olmuştur ancak.
Emperyalizm’e karşı hep birlikte savaşıldı ama daha sonra kürt kardeşlerimiz dişında ayrılıkçı kürtler ve yanlış devlet politikası yüzünden bugünlere gelindi.
Ayrılıkçı kürtler emperyalizm’in oyununa geldi. Ama ayrılıkçılar diyorum yanlış anlamayın.
İyimser Bir Gül Açsın Yanaklarında…
Atatürk’ün bireysel bir halkları saymamazlıktan çalışması gibi bir durum olmamştır.
bu cümleyi anlamadım.ama genel olarak ne düşündüğünü anladım.seninde bazı ihmaller diyerek yumuşattığın,meşruluk kazandırdığın şey benim bahsettiğim zulümler… çok hata yapıldı kardeş.öyle küçümsenecek cinsten değil…
ırkçılığın her türlüsüne karşıyız.
ayırlıkçı dediğin kürtlerinde niye öyle olduğunu düşünmek lazım…empati meselesi herşey.sen anadilinde eğitim göremeseydin,ilkokula başladığında diğer arkadaşlarınla eşit şartlarda olmasaydın,kendi dilini konuşamasaydın,ulus kimliğini açıkça dile getiremeseydin,yaşıtların oyun oynarken sen tanklara taş atıyor olsaydın,türk olmadığın halde hergün TÜRK ÜM diye and içseydin,yıllarca taraflı sadece türk tarihini anlatan kitapları okusaydın,milletin,kültürün yok sayılsaydı,köyünde okul olmadığı için yibo denen okullarda yıllarca ırkçı eğitim görseydin,sırf ulus kimliğinden dolayı dışlansaydın yani öteki olsaydın sende ayrılıkçı olur muydun aceba merak ettim…ki bu saydıklarım sadece bir kaç örnek.
yibo’larda okumak gercekten zordur ama ama dıgerı olmak ınsanı öldürür tşk kımız_bız
Evet…malesef empati yapma duygumuz gelişmediği için kişiler olarak, toplum olarak, ülke olarak anlayamadığımız için birbirimizi…berideki insanı öteye ittiğimiz için, dinlemeyi bilmediğimiz için…karşımızdaki insan konuşurken onu dinleyip anlıyor gibi görünmeye çalıştığımız için…o konuşurken biz ise kendi söyleyeceklerimizi tasarladığımız için kafamızda…kişiler olarak, toplum olarak, ülke olarak…bu dinlemeyip anlamamazlığın üstüne önyargıları eklediğimiz için…sembollere ve klişelere takıldığımız için…
Herneyse işte…kafama bir şey takıldı…bu sözü edilen “kürt milliyetçileri” ni durdurmak için ise bu operasyon…kafamı ve midemi bulandıran “türk milliyetçileri” ni kim durduracak o zaman…Kim durduracak her akşam t.v leri işgal eden, gazetecilikten savaş makinalığına terfi eden asalakları…Biz karşı değilmiydik milliyetçiliğin her türlü cinsine..
Okulum yaşayanların genelini kürtlerin ve arapların oluşturduğu bir bölgede…Bugün vatandaşlık dersinde konumuz terör ve terörün önlenmesi için kişilere düşen görevler…konu ise inatla dönüyor ve dolaşıyor Kürt sorununa ve PKK ya geliyor…14-16 yaşındaki son çocukluk dönemini yaşayan öğrencilerimin büyük bir kısmı doğal ve de haklı olarak algıladıkları ile paralel bir şekilde vatan sevgisinden, askerlerden, PKK nın kötülüklerinden, ülkenin bölünmez bütünlüğünden bahsettiler…ben merakla beklerken farklı bir pencere açan olacak mı diye konuya…bir kız söz aldı ve söylediği cümle ise şu…biraz tedirgin ve coşkulu bir sesle: ” hocam ben kürt değilim…PKKlı da değilim…fakat en yakın arkadaşım kürt…onun gözlerine bakarak “kahrolsun PKK” demek bana çok saçma geliyor…kendimi onun yerine koyunca onu incittiğimi hissediyorum…” Şimdi ben bu öğrencime ne yapacağım…kes sesini otur mu diyeceğim…Bölücülük yaptığı gerekçesiyle onu disipline mi vereceğim…diğer öğretmenlerle onun dedikodusunu mu yapacağım…onu kötüleyecekmiyim hocalarının gözünde..? Bu öğrencim ayrılıkçı mı oluyor…ayrılıkçı veya bölücü olup olmadığının karar sınırını kim çiziyor..?
Tabi ki o saydıklarımın hiçbirini yapmadım…söylediği şey o kadar bilinmedik ve keşfedilmemiş geldi ki bana…kendimi onu dinlemekle ve anlamakla yükümlü hissettim ders boyu…
Her neyse işte…bir F 16 nın bir saatlik uçuşunun maliyetinin 150bin euro olduğunu öğrendim…sınır ötesi de dahil son bir ayda gerçekleşen oparasyonların maddiyatını varın siz hesaplayın…bizi uçurumdan aşağı atmak için şiddetli bir gayret gösteriyorlar…Buna Yaşar Büyükanıt da dahil, iktidarda dahil, “medya” da dahil…turuncugemi gibi asker güzellemesi yapanlarda dahil…Mehmet Ali Birand gibi yapılan operasyonların görüntülerini bizlere “animasyon” çizgi film havasında izlettirmek istemekten utanmayanlar da dahil…BİZ İSE O UÇURUMDAN AŞAĞI ATILARAK BİR CİNAYETE KURBAN GİTMEK İSTEMİYORUZ …HAYKIRIYORUZ..!!!
DOSTÇA…
Mahirdenizxx, Karwan_Kaya ve yeni gelen diğer arkadaşlar, Aramıza Hoşgeldiniz…
Mahir35 ve Kimiz_Biz Yüreğinize sağlık, Fakat bizler ne kadar yazarsak yazalım bazı insanlarımız bizleri anlamaz, yada anlamak istemez. Yinede ben doğal karşılıyorum, Çünkü Başta Medya, Basın Ve Genelkurmay Başkanlığı Olmak üzere birçok kurum ve kuruluş onları çok güzel bir şekilde uyutuyorlar! Yani bu insanlarımızada hak vermek lazım öyle değilmi?
Ama arkadaş biz birbirimizin dilinden anlamayacaksak, Ortak bir nokta bulamayacaksak yada birbirimizi anlamak istemeyeceksek neden burada boşu boşuna tartışıp duralım, Bırakalım gitsin! Kalkıpta bizlere “barış ve kardeşlik” yerine “Demokratik Terörist Partisi” vb. yazılar yazacaksanız çok işimiz var! Sizler orda odanızda sıcak çay kahve ve sütünüzü önünüze koyupta klavyenin başına geçseniz ve kendi değer yargılarınızla insanların iyimser iradesini kırmaya çalışsanız gerçekten çok işimiz var!
t.gemi ve aamtci; Size Bir Sır Söyleyeceğiz, Açın Yüreğinizi!
BAYRAM BAĞIMSIZLIĞIMIZLADIR!!!
Bak sevigili arkadaşım ve diğer arkadaşlar
Benim esas anlatmak istedğim halkların kardeşliği demokratik terörist partisi dememin nedenide ortamı germeye çalışmalarından dolayıdır.HA bu benim görüşüm.
Türk-kürt kardeşitir. Ben kaç kişiyle tarıştım bu konu yüzünden asi_isyankar kürtler düşmanımızdır diyenlere karşı başkaldırdım devamlı.
Ben ülkeyi bütün halde görmek isteyen herkesi seviyorum.
Bakınız ben Atarükçü Derneğindeyim.
Bizim sloganlarımızdan biride;türk-kürt kardeştir, karşı çıkan kalleştir.
Anlatabildim mi?
Ulusal değerlere zarar vermedikçe; İnanca Syagı, Düşünceye Özgürlük…
Ülkeye karşı tavır sergileyen ister türk, ister kürt karşısındayız.
Emperyalizm’in oyunlarına gelmeyiniz.
Amerika Birleşik Devletleri Pkk ortak düşmanımız diyor, öte yandan Pkk’nın kolu olan pjak’a destek veriyor.
Yani ülke üzerinde oyunlar oynanıyor. Haydi Kurtuluş Savaşı ruhu geri gelsin…
Ahmet Kaya;türk ve kürt halklarının bir arada yaşamasını istiyorum. Binlerce yıl daha Türk bayrağı altında kürt asıllı olarak yaşayacağız. Biz Türkiye’de yaşayan devrimciler olarak bu ülkeyi namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum ki asla BÖLDÜRTMEYECEĞİZ.
Gitmek istiyorum, ülkemde yaşamak istiyorum.
Saygılarımla.
hocam öğrencin mükemmel bir çocuk bence…koca koca insanların anlamadığını çocuk yüreğiyle nasılda hissetmiş,anlamış.helal olsun valla…böyle çocukların olması gelecek günler için umut verici..tabiki sizin gibi öğretmenlerin olmasıda…
Arkadaşlar tabiki yaşanan sınır ötesi operasyonunda verilen kayıplar herkes gibi benide son derece üzmekte ama beni aslıda en çok üzen hala hiçbir şeyden hiçbir şekilde ders çıkarmayıp yine tek sorumlu olarak kürtlerin ve kürt partilerinin sorumlu tutulmasıdır tc nin şu anki dahada doğrusu kürdüyle türküyle verilen kayıpların sebebi kendi ellerimizle başa getirdiğimiz birokratlardan başkası değildir en azından halk olarak bize düşen ne olursa olsun samimi ve doğrucu bir yaklaşımdır unutmayalım ki kardeşlik sözde kalmamalıdır
öncelikle mahir 35 senin yazdığın çoğu yazıyı beğenirim çok da güzel yazarsın ancak burda çoğu arkadaşım pkk yı kürtleri temsil eden bir örgüt gibi algılaması bu sebepten dolayı terörist denilememesi ve bir öğrencininde kürt arkadaşına bunu diyememesinin sebebi pkknın kürtleri temsil ettiğine inanmalarından kaynaklanıyor.PKK gıdasını kan içen vampirler gibi, kan dökmekten ve katliamlardan alan örgüt liderleri ve çapulcuları, acımadan kendi vatandaşlarının bile canına, malına, kastetmişlerdir.Kundaktaki çocuklara bile kurşun sıkan bu canilere, gerilla hareketi denilebilinirmi?PKK,nın söylemlerinden, Kürt Halkının demokratik haklarını savunmak gibi bir sonuç çıkabilir, oysa eylemlerine baktığımızda onların sorunlarına tercüman olmak gibi bir misyonu yoktur, sınıfsal planda bir mücadelesi söz konusu değildir. Örgütün finans kaynaklarını Türkiye,de ve ulusal alanda her türlü kaçakçılık, uyuşturucu ticareti, insan ticareti, silah ticareti, haraç toplma ve paravan olarak kurulan şirketler oluşturmaktadır. PKK,nın kuruluş amacı, Türkiye,nin Güney Doğusunu bölerek, Türkiye Kürdistan,kurmaktır.Aslında bu açıklamaya hiç gerek yok hepiğnizde biliyorsunuz anlayamayan ben miyim bilmiyorum böyle bir örgüte terörist denmezde ne denir?şimdi kara harekatı yapılıyor elbette yapılacak yapılmasaydı pkk terör örgütünün sürekli olarak yaptığı bombalamalar devam edecekti ve suçsuz insanlar ölecekti.’Askeri çözüm nekadar etkili olabilir?’sorusu sorulabilir elbette ki pkk tamamen bitemez ancak büyük kayıplar veriyor vermeye de devam edecek ve yeniden toparlanması çok zor olacaktır.toparlanamaması için de siyasi çözüm şarttır. ASİ İSYANKAR yazdığın web sitesinde ne yazar bilmem ancak yazdığın yazı hiç hoş değil 15den fazla olması gerçekse bile ki böyle birşeyin olmasına inanmak istemiyorum. ’’Ülkenin ve devrimin içeriden ve dışarıdan gelebilecktehlikelere karşı korunması için, bütün ulusçu vecumhuriyetçi güçlerin bir arada toplanması gerekir.Kurtuluş için, bağımsızlık için eninde sonunda düşmanla,bütün varlığımızla vuruşarak onu yenmekten başka kararve çare yoktur ve olamaz. Muhtaç olduğunuz kuvvet, damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur. ’’ Mustafa Kemal Atatürk
(pkk)nin kazancını araştıracağınıza bence ne yaparlarsa yapsınlar haklıdırlar dediğiniz ülke büyüklerinizin ve daha nice kurum ve kuruluşların kazançlarını araştırında utanılması gereken şahsiyetlerin aslında sizlere ne denli yakın olduğunu göreceksiniz ben yanlışları savunma gayretinde değilim ama önce mederi iftiharlarınızdan başlaşlayın yargılamaya en azından daha onurlu oluyor ve hep sığındılar bebek katili diyerek kendi katilleri kendileri olduğunu kendilerine bile dile getirmekten korktular (xer biji pkk xer biji öcalan)
aamtci kardeşim;
Tabiki ülkenin bölünmesine bende karşıyım, Çünkü Kürt sorunu daha farklı ve daha kötü bir boyuta taşınabilir o zaman! Açık yürekli olmak gerekirse PKK ve Abdullah Öcalan 12 seneden fazladır bu amacından vazgeçmiştir.
İstedikleri Bunlardır;
1- Kürt kimliğinin tanınması ve Türkiyelilik üst kimliği çatısı altında tüm kimliklerin anayasal güvenceye kavuşturulması,
2- Kürt dili ve kültürü önündeki engellerin kaldırılması, anadilde eğitim hakkının tanınması ve Kürdistan bölgesinde Türkçe’nin yanında Kürtçe’nin ikinci resmi dil olarak kabul edilmesi, bunun yanında diğer azınlıkların kültürel haklarına saygı gösterilmesi.
3- Düşünce, inanç ve ifade özgürlüğü temelinde serbest siyaset ve örgütlenme hakkının tanınması, anayasa ve yasalarda başta cins ayrımcılığı olmak üzere tüm toplumsal eşitsizliklerin kaldırılması,
4- Bir toplumsal uzlaşma projesiyle iki toplumun karşılıklı birbirini affederek barışı ve özgür birliği tesis etmesi amacıyla PKK önderliği dâhil tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması, siyasal ve toplumsal yaşama katılımlarının engellenmemesi,
5- Özel savaş amacıyla Güneydoğu’da bulunan güçlerin çekilmesi, köy koruculuğu sisteminin lağvedilmesi ve köylülerin köylerine geri dönüşü için sosyal ve ekonomik projelerin geliştirilmesi,
6- Yeni bir yerel yönetimler yasası ile yerel yönetimlerin yetkilerinin artırılarak yeniden düzenlenmesi
7- Yukarıdaki maddelerin gerçekleşmesine paralel olarak gerillanın her iki tarafın belirleyeceği bir takvim dâhilinde kademeli olarak silahlarını bırakıp yasal demokratik toplumsal yaşama katılım sürecinin başlatılması.
Bundan gayrısı yalandır uydurmadır. Bu istekleri şahsen ben gayet doğal buluyorum…
Dostça…
açıklamaların için sağol asi_isyankar
Bunların çoğunun olmayacağını sende biliyorsun sanırım.Ha diyeceksin ki eylemler sürer o zaman sürer-sürmez bilemem.
Ben geçen yazılarımda şunu söylemiştim. Ulusal değerlere zarar verilmedikçe; İnanca saygı, düşünceye özgürlük…
Kürtlerin kültürel kimliklerine, itnik kökenlerine diğeceğim yok. nüfus cüzdanını kastetmiyosun sanırım.
Gelelim kürtçe ikinci dil olmasına Kürtçenin yaklaşık 50-60 farklı şive ve çeşiti olduğu söyleniyor.Hangi biri olsun. Bak arkadaş Bu ülke hepimizin. Kürt asıllı Türk vatandaşı olarak bir sıkıntı oluşuyor mu? Etnik kökenlere ben ve dostlarım saygılı ve kürtleride inan seviyoruz. Çünkü aynı kişileriz. Ama şimdi kürt dili özgür olsun, kürtlere kimlik, Pkk siyasallaşsın, bu inan kaosa sürüklenir. Öncelikle kürtler bu yazdıklarının 3-4 tanesini kabul ettirmesi için. Pkk ve Apo bizim önderimiz, atamız vs. dememeli. Belki sen demiyorsun ama binlerce söyleyen var.
Dtp toplantılarında halktan insanlar katılmış konuşmaları dinlemek için.
Göğsünde ’’sözde ’’ kürdistan denilen yer işaretli Türkiye toprakları dahil.
eee hani pkk bölmek istemiyordu amaç kürt halkının haklarıydı.
Diyelim kürt halkının güvenliğini, haklarını sağlıyor. O ölen 40 bin kişi içinde binlerce kürt vardı.
Kürt-türk demeden giriştiler.Ve bu katliamlar doğuda yapıldı.
Ben öyle pkk videoları gördüm ki. Adam diyor bende kürdüm, dinlemeden kafasına sıkıyorlar.
Emperyalizm etkisini gösteriyor. A.B.D ortaya atıyor siz nasıl kürtsünüz, bölge sizin hadi vs. diye. Ayaklanma çıkıyor. Bunu Atatürk dönemindede gördük.
Unutma ki, kurtuluş savaşında hep birlikte kazanıldı ama inan doğudaki kürtlerde Ermenilerle birlik oldular(hepsi demiyorum, içlerinde türkiye sevdalısı binlerce kürt kardeşim de var)
Bu de şunu söyleyeyim, deniyor ya zulum yaşadık.Tükler zulmetti vs. diye. Diyenler Allahından bulur inş. Şuan Türkiye’deki önemli işlerin başında Kürt asıllı insanlar var. Madem bu kürtler halkını çok seviyor, neden yatırımlarını doğuya yapmıyor. İkili oynayan o kadar çok insan varki,
Bizler Türk-kürt ayırmıyoruz. Sonuçta hepsinin kimliğinde türk bayrağı var. Bak, Ahmet Kaya ne dedi; Ulusal kimlikten bahsettik, onlar bunu nüfus cüzdanı anladılar. Biz binlerce yıl daha Türk bayrağı altında,Türk vatandaşı olarak yaşayacağız ama kürt asıllı olarak yaşayacağız.
İnan Bizim de çok kızdığımız insanlar var. Kürtlere yer yok diyenler var. Biz bunlara karşı da kürtleri savunduk. YAni aynı düşünceye sahip olduğum insanlar. Ama bi taraftan da kürt vatandaşları Pkk bayrağıyla görünce yüreğim parçalanıyor.
Birkaç şerefsiz yüzünden Türk milletini kötülemesin insanlar. Aynı şekilde kürt vatandaşlarımızıda.
Ben diyoum çevrede kürt-türk kardeş. Sokakta adamı görüyorsun. Kürdistan sevdalısıyım diyor.
Benim ne kadar yüreğim parçalanıyor bunu görünce. Ve bazıları bunu Ahmet Kaya ismini kullanarak yapıyor. Ve tabi Ahmet Kaya’nın düşüncelerini doğru aktarmaya çalışanlarda buna göz yumuyor.Görmemezlikten geliyor. Çünkü kendileride istiyor.
Pkk’ya tekrar dönelim. Kürt halkının hakkını savunuyorlar ha Neden madem militanları haplayıp mehmetçiğin üstüne sürüyorlar. Bu mu hak savunmak. Beyinleri yıkanmış insanar. Haplada salaklaştırılmış insanlar.
Bu PKK abd oyunu. Kendinize gelin.
George W. bush bu duruma ne kadar seviniyor bir bilsen. İstiyor ki kan gövdeyi götürsün.
Tekrar PKK kürt halkını savunmak Ankara’nınh ortasında bomba patlatmak mı?
Kürt halkının onuru bu kadar mı küçük?
Diyelim kürt devleti kuruldu; Gençlere nasıl eğitim verilecek. Biz işte Türklerde sağı solu bombalayarak ülke kurduk. KAtliam yaptık. Militanları haplayıp üstlerine saldık. Bu mudur yani?
Halkın hakları elinden alınmış deniyor. Elektrik kaçakçılığı doğuda, Eroin kaçakçılığı doğuda.
Bunların hepsi emperyalizm.
Bakın AB Türkiye’ye makina gönderdi zamanında çocuk sahibi olmak istiyenlerin sınırlı sayıda çocukları olması için. YAni 8-10 çocuk olmaması için.Kontrol xihazları gönderdi.Buraya kadar herşey normal.
Güney doğuya da öyle haplar, cihazlar gönderdi ki çocuk sayısını artırıcı etkiye sahip haplar, cihazlar.
Amaç bölgede kürt nüfusu artırıp, ayaklanma olması. Biz içten vurulmak istemiyoruz. Ab devletleri Pkk’ya yardım ediyor. Hiç düşündün mü babasının hayrına mı ediyor? Doğuyu geçici olarak kürtlere verip gücünbü azaltmak. Sonrada Türkiye’ye sahip olmak. HA dah sonrada bu bölgeyi kürtlerden kolayca almak.
Tarihi araştırısanız. Aynısı İtalya, ingiltere 12 adayı Yunanlılara verdi. Verme nedeni’de daha sonra ellerinden almaktı. Osmanlı’dan geçici olarak istediler ama vermediler bi daha.
YA sadece şunu düşün PKK’ya ABD ve AB neden destek veriyor? Bu soruyu kendine sor!!!
Bir de dip bilgi; Kürtler binlerce yıl önce Türk beyliklerinin dağılması sonucu oluşmuşur. Bilginize. YAni bizler aynı yüzleriz.
HAtta bak kağıdı eline al. Bir tarafa kürt, bir tarafa türk yaz. İki harfların içindende hem türk- hem kürt oluşuyor.
Sizlerde Kürt asıllı Türksünüz. En azından soluduğumuz ülke hatrına.
Biz sizleride TÜrk olarak görüyoruz.AMA ETNİK KÖKENİNİZİ HİÇE SAYMIYORUZ….....
Belki burda olmasada Allah’ın huzurunda bunları anlamanız dileğiyle.
Herkesi çok seviyorum.Sizlerde sevin.
Ahmet Kaya;Annesi TÜRK, babası KÜRT asıllı. Kendiside TÜRKİYE
An gelir Ahmet KAYA’da gelir….
BİZ doksanlı yıllada Saddam Kürt Soykırımı yapmaya kalkınca sınır kapılarını açık kürtleri ülkeye soktuk. Binlercesini Saddam kesecekti. Biz Saddamı karşımıza alıp onlar bizim kardeşimizdir dedik.
Anlayın lütfen.
Sevgili aamtci!!!
Kürtçe´nin ikinci dil olmasına ilişkin bir yorumun var…Kürtçe´nin yaklaşık 50-60 farklı şiveden oluştuğunu duymuşsun,nerden duymuşsan artık!!! Ardından hangi biri olsun demişsin.Kulak dolma bigilerle,duyumlarla hareket etmemeliyiz değil mi? Öncelikle Kürtçe´nin o kadar lehçesi yoktur.Duyduğun kaynak iyi sallamış.Evet Kürtçe´nin lehçeleri vardır;lakin bir dil farklı ülkelerde konuşuluyorsa doğal olarak o dilin lehçeleri oluşacaktır.Kürtçe ile ilgili ufak bir bilgi:
Kürtçe, Orta Doğu ve Yakın Asya’nın Arapça, Türkçe ve Farsçadan sonra en çok konuşulan dilidir. Geniş Hint-Avrupa dil ailesinin Hint-İrani kolunun kuzey-batı İrani grubuna girer ve bu grubun tarihi kökenlerinden en az uzaklaşmış, özgünlüğünü en iyi koruyabilmiş dillerinden biridir.Yapı olarak Ural-Altay dil ailesine giren Türkçe ve bir Sami dil olan Arapçadan çok farklıdır. Dünyada tahminen 15-25 milyon insan tarafından konuşulur. Kürtçenin önemli özelliklerinden biri, hemen her cümlede “gerçek özne”nin yer almasıdır. ..Kürtlerin konuştukları lehçeler söyle sıralanabilir: Kurmanci, Kelhuri, Sorani.Soranî lehçesi, daha çok Irak ve İran’da, Kırdki lehçesi Doğu Anadolu’da konuşulur. Kelhuri lehçesi İranının batısında yaygındır. Kurmancî lehçesi ise dünyanın birçok ülkesinde konuşulur…. (Wikipedi) Dünyanın en zengin dillerinden Arapça´nın da birçok lehçesi olduğunu biliyor musun?
Gelelim 2. meseleye..orda bir de varsayımın var.Diyorsunki: “Diyelim kürt devleti kuruldu; Gençlere nasıl eğitim verilecek. Biz işte Türklerde sağı solu bombalayarak ülke kurduk. KAtliam yaptık. Militanları haplayıp üstlerine saldık. Bu mudur yani?” Hayır bu değildir.Kürt tarihi pkk tarihi değildir arkadaşım!!! Kürt tarihini bu kadar basit görmene daha doğrusu bu derece iğrenç cümleler sarf ederek anlatmana şaşırdım ve üzüldüm açıkçası….
Bu platformda tartıştığımız bir konuyu daha gündeme getirmişsin: “Kürt asıllı Türk” Sanırım orda Türkiyeli Kürt demek istedin; zira Kürt asıllı Türk olmaz….
Sizler “AB Güney doğuya da öyle haplar, cihazlar gönderdi ki çocuk sayısını artırıcı etkiye sahip haplar, cihazlar. Amaç bölgede kürt nüfusu artırıp, ayaklanma olması”
Bizlere de “Türkler hızlı nüfus artışımızdan korktu ve doğuda hızlı bir nüfus planlaması yoluna gitti.”denildi.Sakın çok cocukluluğu desteklediğim düşünülmesin,okumayan,cahil bir toplum oluşacaksa bu nüfus hiç artmasın…
İşte böyle herkes bir yerlerden bir şeyler duyuyor
aamtci;
Bir de dip bilgi; Kürtler binlerce yıl önce Türk beyliklerinin dağılması sonucu oluşmuşur. Bilginize. YAni bizler aynı yüzleriz.
HAtta bak kağıdı eline al. Bir tarafa kürt, bir tarafa türk yaz. İki harfların içindende hem türk- hem kürt oluşuyor.
Sizlerde Kürt asıllı Türksünüz. En azından soluduğumuz ülke hatrına.
Biz sizleride TÜrk olarak görüyoruz.AMA ETNİK KÖKENİNİZİ HİÇE SAYMIYORUZ……..
Belki burda olmasada Allah’ın huzurunda bunları anlamanız dileğiyle…
Asi_isyankar;
Çarpık çarpık yazılarını okumaktan bıktım! Tamam gayet mantıklı yazıyorsun ama pek inandırıcı olmadığını iyi bilmelisin kardeş ok. Ne demek sizler TÜRK’sünüz! Ne kadar zavallı bir tespit :) Kardeşim sen tarihi iyi araştır ve Kürtlerin Türklerden Mezopotamya topraklarına Kaç Yüzyıl önce geldiğini iyice öğren tamam.
Birbirimizi aydınlatamıyoruz, Kendine İyi Bak
EYVALLAH…
ben yanlış anlaşıldım.
Yinede teşekkür ediyorum.
Ben birlik içinde olalım diye bilgiler vermiştim.
Ben yıllarca kürt arkadaşları da savundum.
Anlatamamdım neyse ben 3 yıllık üyeyim ama bugün bırakıyorum.
Gülten Kaya ile sohbete devam edeceğim.o çok değerli birisi ama bu sitede yanlış anlaşılıyorum gibi.
Anlatmak istediğimi en ufak bir can kulağıyla dinlemenizi isterdim.
Ben herkesi seviyorum. Sebep sizler değilsiniz yorum yazanlar.
HOŞÇAKALIN…
Buda Başımıza İkinci “Halaçoğlu” oldu Bad Gırl :)
Dur Yaw aamtci nereye gidiyorsun be kardeş!!
Tamam fikir ve düşüncelerimiz farklı olabilir ama ortak noktamız Ahmet Kaya’dır. Yapma lütfen. Elbette bizde barış ve kardeşliği savunanlardanız. Her ne olmuşsa olsun artık akan kanın ve gözyaşının durmasını istiyoruz. Ve sendende bu yaklaşımı bekliyoruz. Bu savaş ne zaman sona erecek diye çırpınıyoruz. Elbette PKK ve Devletimizin büyük yanlışları olmuştur ama zararın neresinden dönersek kardır bunu iyi bilmelisin. İnan en büyük sorunlarımızdan biriside iletişim eksikliğidir, eğer yan yana olsaydık şimdi böyle anlaşmazlıklara düşmezdik.
Bir De Sen Gitme!!!
bölücü dtp… halkların kardeşliğini istiyor barış,kardeşlik, demokrasi,özgürlük istiyor… bunlar insanını doğuştan gelen hakkıdır.nasıl sen faşistlerden böyle bişey istiyon adı üstünde faşisttttttttttttttttt…...
bölücügü asil sen yapiyorsun burda nedemek bölücü dtp diye baslik aciyorsun burda gelmis
dtp bölücü diyenlere yaptığım tek şey gülmek.. bu ülkede milyonlarca kürt katledildi bu ülke türk ve kürt sayesinde türkiye olduç.ama barındırmadılar onları dillerini rahatça konuşmak suç oldu.. yakın yıkınnn tv lerde gerçekler gösterilmedi insanlara kürt dendiği zaman ölsünler gebersinler gibi sert acınası bi tavra bürünmesi istendi bu başlığı kınıyorum .. tek dileğim tam bağımsız türkiye herkes özgür olsun geçmişin izinden kurtulma zor evet ama yetti densin insanlara ayrım yaptırmak zorunda bıraktırılmasın masonlardan emir almasın amerika istiyo diye bi kalıba sokulmasın ülkemiz.yaşasın tam bağımsız türkiye yaşasın işçiler köylüler kürtlen ve özgürlüğü bağımsızlığı isten tüm yürekler.
unutmayalım unutturmayalım kürtçe cd yapacağım dediği için linç edilmek istenen abimiz.unutmayalım.. kürt türk kardeştir kelleş olan dendiği gibi amerika.ben yorumlarınızı okumadım başlığı ve devamını okudum bu yolla çıkarak yorumumu yazdım.saygılar
Yahuu! Bu kaçıncı çarpıtılmam! Doğru dürüst okumadan bana çatıyorr Arkadaşlar.. 70 yorumu geçtik ama hala Ne demek istediğimi anlamayanlar var. “BÖLÜCÜ DTP” diye bas bas bağırmıyorlarmı hala..!
Lütfen yorumları okuyup öyle cevap yazın..
| Başlık | Yazan | Cevap | Son Cevap |
1 |
3 gün önce |
||
16 |
4 gün önce |
||
6 |
4 gün önce |