CD

Sitede 0 üye ve 49 misafir var.

Forum >

Soru

Arkadaşlar;

Ahmet Abi aramızdayken, Gülten Hanımla yapmak istedikleri bir proje vardı: “Bir kadın sesinden Ahmet Kaya Şarkıları”. Tamamı Ahmet Abi’nin şarkılarından oluşan (kadın yorumcunun sesinden) bir cover albüm.

Sizlerle paylaşmak istiyoruz: Bu yorumcu kim olabilir, ya da olmalıdır?

Kendi içimizde değerlendirme yapalım ama sizden ricamız düşüncelerinizi yazarken bu şarkıları-şarkılarımızı taşıyabilecek, doğru yorumlayacak, güçlü bir vokal olmasına vb. özen göstermeniz.

Düşüncelerinizi bekliyoruz.

Dostça…

admin

Yorumlar

Ahmet abimizin böyle bi projesi oldugunu bilmiyordum… güzel bir proje olacagından da eminim. aklıma gelen ilk yorumcu “İlkay Akkaya” umarım bir an önce gerçekleşir…

ilk önce bu haberi duyunca çok mutlu oldugmu dile getirmek istiyorum..

Sayın admininde belirttigi üzere şarkılarımızı taşıyabilecek,ve bu onur verici göreve layık kişiyi iyi düşnüp karar vermemiz gerek. Gittigi her programda AHMET ABİMİZİN şarkısını,güçlü sesiyle en iyi şekilde yorumlayan NİRAN ÜNSAL’ın bu onur verici göreve layık oldugnu düşünüyorum. SAYGILARIMLA

Sevindirici bir soru tesekkürler admin :)

Bence sesi kadar Ahmet Abinin sarkılarını iyi yorumlayacak birisi olması lazım. Özellikle bayan sanatçının Ahmet Abinin sarkılarını çok iyi yorumlaması bence çok zor.Ama aklıma gelen en mantıklı isimlerde ; ilk düşündüğüm isim tartışmasız Selda Bağcan; İlkay Akkaya, Özlem Özdil, Aynur Doğan… Niran Ünsal ismine saygı duyarım sadece.

Bende bişey sormak istiyorum? Peki böyle bir isim bulunursa bu proje uygulama geçecek mi? Geçecekse de yaklaşık olarak, ne zaman kavuşabileceğiz?

Çok güzel gerçekten, çok sevindim. Yüreğinize sağlık olsun..

Ben tek kelimeyle “İlkay Akkaya” diyorum. Bana göre en iyi özgün müzik kadın sanatçısıdır. Çok akıcı bir sesi var, ama tabii ona göre şarkılar hazırlamak lazım, yani İlkay Akkaya’nın söyleyebileceği şarkıları seçmek lazım. Hayırlı olsun bakalım, herşey Ahmet Ağaey için..

Kafama takıldı; acaba bu proje son albüm için olmasın..?

DostçaKalın…

evet AYNUR DOĞANDA OLABİLİR. NİRAN ÜNSAL AYNUR DOĞAN TERCİHİMDİR.DEGİŞMEZ KARARIM ARTIK BUDUR:)

ben öncelikle şunu söylemek istiyorum ABİye ait şarkıların başka sanatçılar tarafından söylenilmesi beni hem hüzünlendirir hemde ondan dinlemenin verdiği zevkten ziyade daha farlı duygularla dinliyorum. onun yerine başkalarını koymak değil biliyorum ama yinede beni hüzünlendiriyor işte ve güzel bir proje olacaktır umarım benim aklıma zorlu zamanlarda ABİnin şarkılarını seslendirme büyüklüğünü gösteren niran ünsal ve sevinç eratalay geldi umarım en güzel şekilde biçimlenir bu düşünceniz ve bizlerlede paylaştığınız için ayrıca teşekkürler

Böyle Bir Albüm Yıllar Önce Piyasaya Çıkmıştı Zaten.Derya Özkan tarafından Ahmet Kaya Şarkıları Adında Bende Mevcuttur.

Ağlama bebek, kadınlar, yüreğim kanıyor, haydi gül, dağlarda kar olsaydım, doğum günü, yollarına baka baka, şafak türküsü, Potpori-(fabrika kızı)(hadi sen git işine – amenna), bahtiyar,haydi git…

Albümde bu şarkılar var hatta..Gülten Kaya’nın bu albümden haberi varmıdır bilemem ancak..

babayavuz dedigin albümü bende ilkkez duyuyorum:S başka duyan bilen arkadaslar varmı? alla alla

bende internetten araştırdım gerçektende derya özkan tarafından söylenmiş şarkılar.Ağlama bebek, kadınlar, yüreğim kanıyor, haydi gül, dağlarda kar olsaydım, doğum günü, yollarına baka baka, şafak türküsü, Potpori-(fabrika kızı)(hadi sen git işine – amenna), bahtiyar,haydi git…

GÜLTEN KAYANIN haberinin olmaması mümkünmüki:) ama bugun bu projeye çok sevindim sitedeki arkadaşlarım gibi.

Ben de ilk defa böyle bir albümün var olduğunu duyuyorum. Adminden açıklama alacağız sanırım?

Tamamı Ahmet Abi’nin şarkılarından oluşacağını belirtiyor Admin. Yani bu projenin bütün şarkı sözleri Ahmet Kaya’ya ait olacak sanırım? Ama bahsi geçen bu diğer albümün şarkı sözleri sadece Ahmet Kaya’ya ait değil biliyorsunuz..

Tekrar “İlkay Akkaya” olsun Diyorum :-)

Arkadaşlar;

Babayavuz’un sözünü ettiği albümden Gülten Hanım’ın ve bizlerin haberimiz yok. Muhtemelen, eski albümlerin haklarını ellerinde tutan ve bu albümleri istismar eden yapımcılar tarafından yayımlanmıştır. Babayavuz bana mail yoluyla ayrıntılı bilgi verirse iyi olur (yapım yılı, yapımcı firma vs)

Düşünce paylaştığımız projeye gelince; Gülten Hanım bunu aramızda konuşmamızı ve düşüncelerinizi önemsiyor. Bunun bir fikir olarak onun kafasında olup olmadığını, bu yönde bir çalışmanın olup olmadığını ben bilemem. Sadece şunu söyleyebilirim, böyle bir albüm yapılırsa tamamı Ahmet Abi’nin bestelerinden oluşur ve Ahmet Abinin bir projesini daha gerçekleştirmiş oluruz.

Dostça…

admin

Piyasada çok sayıda Ahmet Kaya’ya benzeyen erkek sesi olduğu için mi bir bayan sesi seçtiniz ? ( bu da benim sorum )

Tedirgin

Adminden yanıt:
Hayır! Zaten bir bayan sesi seçmiş de değiliz. Bu sadece Gülten-Ahmet Kaya’nın yıllar önceki bir projesi.

Dostça

admin

bence de ilkay akkaya iyi bi seçim olurdu..niran ünsala gelince o bitti artık, ibo show’a katılıp Ahmet Kaya’nın giderim adlı parçasını baştan sona arabesk olarak yorumlayıp, şarkının orjinalini tamamen bozup seyirciler ve ibrahim tatlıses tarafında alkış almıştır..ve bana göre o gün, bir Ahmet Kaya şarkısıyla “dalga geçilmiştir”..bilgilerinize..

Yukarıdaki isimlerin hepsini çok severim ve dinlerim…hepsi de ahmetkaya şarkılarını yorumlayabilecek donanıma ve güce sahip…

Ama nedense benim gönlüm SEZEN AKSU dan yana…

böyle bi çalışma olursa çok mutlu olurum açıkçası.. mutlaka ilkay akkayanınop duru bazen isyan eden bazen dindiren sesi olmalıı albümde.. saygılar

Böyle bir projeye ihtiyaç yok. Çünkü bir çok bayandan Ahmet Kaya şarkıları dinledik.

Ama siz illa olsun diyorsanız yukarda isimleri zikredilmemiş iki seçenek daha;

Şükriye Tutkun veya Nazan Öncel.

bence sevinç eratalay yada grup munzur un bayan solisti çok güzel söyler.siyasi kimlikleri de abiye yakışır…

bence Zerin Özer veya İlkay Akkaya olabilir…

bence dinle sevgili ülkem adlı çalışmaya benzer bir albüm yapılsa daha iyi olur sadece bir sanatçı degil de birkaç sanatçı okusa daha güzel olur diye düşünüyorum.mesela ilkay akkaya,selda bagcan,aynur dogan,sezen aksu,nilüfer akbal ve ahmet abinin yiğeni simge de okusa iyi olur.

onun şarkılarını ondan başka hiç kimse söylememeli bence,söyleyemez de!.. böyle bir şeye gerek yok ama kendisi istediği için illa yapılacaksa da lütfen biraz düşünerek söyleyelim bu isimleri.niran ünsal diyen arkadaşlar;şimdiye kadar görememişsiniz,bari şimdi pirsultan_abdal arkadaşın yazdıklarını görmeden geçmeyin, sewgiyle…

Valla hemen hemen herkes ağırlıklı olarak İlkay Akkaya’yı tercih ediyor, o olmalı bence. Sezen Aksu benimde aklımdan geçti ama kabul etmeyebilir diye düşündüm ve tercihimi İlkay abladan yana kullandım. İlkay Akkaya neden DİNLE SEVGİLİ ÜLKEM albümünde yer almamıştı, acaba bunun cevabını sayın admin bize verebilirmi?

Niran Ünsal GİDERİM şarkısını söylerken beni pek sarmamıştı. Böyle bir şarkı Ahmet Ağabey gibi gür sesli birisine yakışabilirdi. Giderim şarkısını hiç bir bayana kolay kolay kesinlikle yakışıramam kesinlikle. Kadon sanatçıların daha yumuşak şarkılarını söylemesini doğru buluyorum…

pir sultanın söylediklerini görmeden geçmemezlik etmem çünkü ibrahim tatlısesin showunu izleyen birisi degilim.ama ben GİDERİM şarkısnı niran ünsalın güzel yorumladıgnı düşünüyorum.herneyse sayın admin tarafından sorulan soruya ben cevabımı verdim..bana uygun olan size size uygun olan bana uygun olmayabilir.projenin en kısa zamanda gerçekleşmesi dilegiyle.saygılar

bu albüm değil de, daha önce ben bi öneride bulunmuştum, Ahmet Kaya’nın kendisine ait bir albümü çıkacaksa albüm kapağı ve içeriğine göre resimlerini çizebilirim, tabi isterseniz..daha önce admine mail atmıştım bu konu hakkında ama hiç bi cevap gelmedi. bu cevap şimdi gelirse hiçte fena olmaz :) Ahmet abi için bizde bişeyler yapmak istiyoruz..

Admin Notu:

Sevgili Pirsultan;

İşte sana kapak çalışması konsepti; Bir kadın sesinden Ahmet Kaya Şarkıları. Böyle bir çalışmada algın ne olur? Örn; bir konsept düşünebilir, kapakta Ahmet Abi ile X kadın vokali içeren bir tasarıma başlayabilirsin.

Dostça.

Admin

pirsultan güzel düşünce gerçekten degişik ve güzel olur.bakalım yanıt gelecekmi…

valla admin usta :)yazını şimdi okudum ve okuduğum gibi kafamda bi şeyleri tasarladım.. resmi paintten çizeceğim “painte güven olmaz” demeyin.. bana güvenip gerisini boşverin..:) bu aralar yapmaya başlarım ve size e-maille yollarım..sevgiyle kalın..kimseye karışmayın..:)

bu ısı yapabılecek bı selda begcan var gerısı bos… saygılar.

Sevgili Ahmet’in kendi projeleri olsun ya da olmasın, bence Ahmet Kaya ile ilgili olumlu ve tutarlı tüm projeler desteklenmelidir. Bu konuda uğraş verenlere kolay gelsin dileklerimi sunar, çalışmalarında başarılar dilerim. Mustafa Hoca

Bende niran ünsal diyorum

Merhaba,
Admin’in böyle bir konuyu bize danışması (fikrimizi dikkate alması) bizim açımızdan çok sevindirici bir olay. Bunun için Gam’a ve admin’e çok teşekkür ederim.

Herkesin yorumunu okuduktan sonra ben de fikrimi söylemek istedim.

Eğer gerçekten böyle bir proje düşünülüyorsa bana göre bunu yapması gereken kişi SİMGE olmalı. Çünkü;
- Katıldığı Popstar yarışmasında halkın oylarıyla ikinci seçildiğinden kendini ıspatlamış birisidir Simge,
- Simge, gerçekten çok güzel ve güçlü bir ses. Ahmet Abi’nin şarkılarını hakkıyla söyleyebileceğine inanıyorum,
- Simge, aieden biri olduğundan (Ahmet Abi’nin yeğeni) Ahmet Abi’nin şarkılarıyla en doğru buluşmanın Simge’yle olabileceğini düşünüyorum,
- Söylenen isimlerin her biri kendi içinde birer şöhret ve tabii ki profesyonel anlamda hayatlarını sürdürmektedirler. Fakat bu albüm Simge’nin ilk albümü olacağından, Simge tüm enerjisini Ahmet Abi’ye ve şarkılarına harcayabilir,
- Simge’ye yapılacak bu olası ‘Ahmet Kaya Şarkıları’ albümü Popstar döneminde Simge’ye tepki verenlere (başta Ercan Saatçi olmak üzere) anlamlı ve önemli bir cevap olacaktır (Hatırlayın Ercan Saatçi Simge’nin Ahmet Kaya şarkısı söylemesine 23 Nisan’ı bahane ederek tepki vermişti. Ayrıca bilindiği gibi Popstar’da ilk üçe giren tüm yarışmacılara albüm yapılmasına rağmen sizce Simge’ye acaba neden albüm yapılmadı?)

Bu maddeleri uzatmak mümkün. Tüm bu nedenlerden ötürü benim fikrim SİMGE’yle bu albümün yapılması.

Son cümlem biraz iddialı olacak;
Yukarıda sayılan diğer isimlere bizim değil, onların bize ihtiyacı olduğunu düşünüyorum…

Naşide Göktürk’üde unutmayalım.Beni Vur, Kum Gibi,Mahur, Şarkılarını Okumuştu. Hani Benim Gençliğim Şarkısınıda Ahmet Abiyle Düet Olarak Okumuştu Hatırlarsanız.Demek ki Sesini Beğeniyordu. Naşide Göktürk’ün Bence Daha İsyankar Sesi Var. Ahmet Kaya Şarkılarını Daha İyi Okuyabilir.

Simge fena değil bu iş için, yinede kararı sonunda Gülten Abla verecektir. Profesyonellik bakımında İlkay Akkaya fikrinde bulundum. Albümün ses getirmesi için iyi bir seçim yapmak gerekir. Ama dediğim gibi, karar Gülten Abla ve GAM’a ait..

bende baran ve recep arkadaşa katılıyorum. simge okusun bizim şarkılarımızı. ahmet abim sürgündeyken hangi sanatçı yanındaydı soruyorum. şimdi kalkıp hiçbir şey olmamış gibi şarkılarımızı sölicekler. simge kardeşimiz hepsinden iyi okur

simge katıldığı yarışmada juri üyesi ercan saatçi… simgenin sizce ercan saatçiye söyleyecek iki cift sözü yokmuydu? kim susturabilir bizi kim?

Tek kelimeyle Niran Ünsal ve seldağ BAğcan Olabilir diyorum çünkü ahmet abimizin şarkılarını sürekli olarak sölüyorlar ve sesleride ahmet abi kadar olamaz ama en azından anımsatır diye düşünüyorum…

benim dusuncemse., tabiki

Niran Unsal
, sessi ahmet kaya kadar guclu olmasada. hem zaten o ahmet kaya nin bi cok eserlerini seslendirdi..,, ahmet abi nin eserlerini tasiya bilecek bi yorumcudur…

ama yine siz bilirsiniz… Admin

Dostca kalin..

bu konu için en güzel yorumcu bazı yoldaşlarında belirtıgı gıbı kesinlikle AYNUR DOĞAN olmalı eminimki çok güzel yorumlayacaktır ahmet babamızın sesını SAYGILARIMLA

Bende ;

1) SEZEN AKSU

2) SELDA BAĞCAN

3) ZERRİN ÖZER

4) NİRAN ÜNSAL

diyorum…

.......... dOStÇa ...........

arkadaslar boyle bir projeye kesinlikle ama kesinlikle karsi oldugumu belirtmek isterim. hic kimse ahmet kaya’nin sarkilarini seslendirebilecek duzeyde degildir. ahmet kaya, ahmet kayadir, lutfen boyle birsey yapilmasin. bu yozlastirmaktan baska birsey olmayacaktir. bu ahmet kaya’ya zarar vermekten baska bir ise yaramayacaktir. o bir efsanedir o’nu diger insanlar uzerinden ‘pazarlamak’ o’na yapilacak en buyuk hakaret olur. bu aralar kurtlar vadisi adindaki dizide ‘muro’ karekteri ile nasil ki marxizm ayak alti edilmeye calisiliyor, kapitalizme icsellestirilmeye calisiliyor ayni sey boyle bir projeyle ahmet kaya’nin da basina gelecektir. ne yani sirf ‘ayak takimi’ dinlesin diye onlarin dinledigi sarkicilarin, ahmet kaya’nin sarkilarini tekrar mi yorumlamasi gerekiyor? hayir 100 binlerce kez hayir. bu olmasin. merak etmeyin ahmet kaya ismi asla olmeyecektir, onun bu tur kapitalist yanilsamalara ihtiyaci yok. daha onceden de ahmet kaya’nin sarkilari baskalari tarafindan seslendirildi ve ben onlari her duydugumda midem bulaniyor, kulaklarimi tikiyorum. ahmet kaya sadece bir sanatci degildir, o bir dusunce insanidir. o’nu diger sanatcilarla karistirmak tam bir intihardir.bakin marxizm gitgide yok olmanin esiginde. barisin, esitligin,ozgurlugun,sevginin sesi marxizm yok oluyor. kendi adima, insanlara anlatmaya calisiyorum marxizmi: fakat o kurtlar vadisi belasi, o muro karekteri yerle bir ediyor herseyi. ‘kozmoz carpsin’,’lanet olsun su icimdeki insan sevgisi’ gibi muro sozleri gulunerek ve alayla yuzume indiriliyor. lanet olsun, ayak takiminin anlayabilecegi ancak kendisine verilen kadardir. insanlara da su tv belasinin verdigi bu sadece. hani marx’in dedigi gibi “insan varligini belirleyen bilinci degildir, insan bilincini belirleyen toplumsal varligidir”. insanlarin bilinci kapitalizm icre doldurulmakta. lutfen, lutfen ama boyle birsey yapilmasin her bir sarkisi felsefe olan ahmet kaya’nin sarkilari ayak alti edilmesin, “beni bilimle anla iki gozum, felsefeyle anla, tarihle anla ve oyle yargila” diyen bir adami ‘koyun surusune’ nasil anlatabilirsiniz ki! yine dedigi gibi “kitaptan ceset gibi korkan” insanlara nasil anlatabilirsiniz ki o’nu? yukarida saydiginiz isimlerin o’nun sarkilarini tekrar yorumlamasiyla mi? imkansiz… filozof nietzsche’nin soyle bir sozu var: “dunya varoldukca hakikate muhtactir, o halde her zaman heraklitos’e muhtactir.” ve ayni sekilde dunya varoldukca ozgurluge muhtactir, o halde marxizme ve ahmet kaya’ya muhtactir, ahmet kaya yukaridaki veya baska insanlara muhtac degildir. kimse ahmet kaya uzerinden birseylere sahip olmaya calismasin, ahmet kaya’nin verdigi savasi anlamamak anlamina gelir bu. siz istediginiz kadar baska yorumcular uzerinden ahmet kaya’yi baska insanlara sevdirmeye calisin, insanlar ahmet kaya’nin dusuncelerini anlamadiktan sonra istedikleri kadar o sarkilari dinlesinler bir ise yaramayacaktir, bari birakin o icimizde yasasin. kavgamizin saf,temiz sesi olsun; ‘ayak takimini ’ ortak etmeyin bu sese… “bize kalan insanliga birakmak istedigimiz degildi” anliyor musunuz?... saygilar…

ADMİN NOTU:
Kurtlar Vadisi dizisinin Muro adlı karakterinin söylediği Ahmet Kaya şarkısı isinsiz bir şekilde kullanılmışitır. Bilgine…

Nasıl kesinlikle karşısın yaw?

Dostum her şeyden önce bu proje Ahmet Kaya’yı hayata daha iyi taşımak için yapılıyor. Gündeme daha iyi taşınması için yapılıyor. Düşmanlarının’a Biz ölmedik ölymeyeceğiz denilmesi için yapılıyor. Kim söylerse söylesin Temel maksat budur, Onu daha çok ölümsüzleştirmektir.

Hepimiz önceliği Ahmet Ağabey’in söylemesine veriyoruz Amenna, ama imkanlar kısıtlı olduğu için eldeki değerler çok dikkatli bir şekilde kullanılmak isteniyor. Bugün Ahmet Kaya söylese yarın yerine yine bir kadın yada başka birileri söyleyecektir, bu biraz mecburi bir durumdur…

Unutmayın; HERŞEY AHMET KAYA İÇİN…

Ben de SİMGE olmalıdır diyorum;

sesinin, fikrimce, bahsi geçen tüm sanatçılardan daha güçlü olmalısı, özellikle popstar döneminde, insanların, içten içe, Simge’den daima bir Ahmet Kaya şarkısı okumasını beklemesi (yani, hâli hazırda zaten böyle bir beklenti mevcut), son olarak, ‘Ahmet Kaya süreci’ne, yine fikrimce, diğer sanatçılardan daha çok yakışıyor olması

sebebiyle.

Saygılarımla…

Eğer Tercih İlkay Akkaya’dan yana olacaksa şu şarkıları söylemesini dilerim;

1-YAŞAMADIN SEN

2-AĞLADIKÇA

3-ACILARA TUTUNMAK

4-AMENNA

5-YÜREĞİM KANIYOR

6-KARANLIKTA

7-BİR MİNİK KIZ ÇOCUĞU

8-DORUKLARA SEVDALANDIM

Dostça

prometheus44 karşı oldugun proje AHMET bawonun hayttayken kendisinin gerçekleştirmek istedigi bi porojedir.sen soruyu iyice bi oku sonra yorum yap.

prometheus ;

Ahmet Kaya sarkılarını bir bayan sanatçının okuması Ahmet Kaya duruşunda neyi değiştirecek? Ya da onu tanıyanlar-sevenler üzerinde?

Bu kasetteki asıl amaç öncelikle Ahmet Kaya’nın isteğini yerine getirmek. Ahmet Kaya ismine saygı duymayanlara halen ayaktayız ve Ahmet Kaya sarkılarını televizyonlarda radyolarda dimdik söylüyoruz mantığını göstermek de bir başka amaç olmalıdır. O ölümsüzdür imajını göstermektir yani! İçindeki Ahmet Kaya sevgin ne kadar bilmiyorum ama sence ne yapılabilir Ahmet Kaya ismi için?

bence niran ünsal veya aynur doğan yorumlamalı.güzel bi çalışma olur bence

Ben prometheus arkadaşimiza hak veriyorum ama bu album ahmet abinin isteği üzerine yapiliyor. Sadece bu albomun dinle sevgili ulkem ve kalsin benim davam gibi olmasini istemiyorum. Yalvariyorum Ahmet kayanin kendi muziğini ayni düzenlemeyle kullanin. Benim tercihim Ilkay Akkaya ve ya Nazan Öncel. Çunki bence Ilkay akkaya turkiyenin kadin şarkicılarinda en güzel sese sahipdir ve nazan öncel hüzünlü şarkilari iyi yorumluyor. Hiç kimse ahmet kayanin soylediği şarkilarin hakkini veremez ama neyse…

Merhabalar ;

Prometheus44 arkadaşın düşüncelerine katılıyorum,dinle sevgili ülkem albümlerinde yer alan hiç bir sanatçının yorumunu kesinlikle beğenmediğim gibi aynı tadı ve hissi almakta mümkün değildi zaten.. Üstelik gerçek sahibinden dinleme olanağımız elimizde fazlasıyla varken,bu nedenle de böyle bir çalışmaya gerek görmüyorum..

Eğe böyle bir çalışma Gerçekleşecekse de,yer alacak sanatçının selda bağcan yada ilkay akkaya olması gerektiğini düşünüyorum.Düşünceleri ve yaşamdaki duruşlarıyla Ahmet kaya şarkılarındaki anlamlara yakın olan biri olmalı. Niran ünsal ve diğer magazinsel yanları olan kişilerin bu çalışmada yer almalarını doğru bulmuyorum..

Arkadaşlarım tabi ki başka bir sanatçının söylediği ahmetkaya şarkısından aynı tadı ve hissi almak mümkün değil…

Dinle sevgili ülkem albümüne katılan sanatçılar Ahmet Kaya nın ruhuna sahip çıktıklarını göstermek, Gülten Kaya ya destek vermek için o albümde bulunmuşlardır…o sanatçıların hepsi de gerek kişilik olarak gerekse sanatçı duruşları, duyarlılıkları bakımından Ahmet Kaya nın yaşam felsefesine ve onun çizgisine son derece yakışan insanlardı…şarkıları nasıl icraa ettikleri başka bir tartışma konusu…esas önemli olan o zor zamanda o sanatçıların gülten kaya nın yanında durabilmeleridir…

Prometheus un yazısındaki birçok konuda ona aynen katıllıyorum…Fakat ezgi34 ün ve onun bu konudaki katı tutumlarına katılamayacağım…

Yukarıda magazinsel yanı ağır basan hangi sanatçılar var merak ediyorum doğrusu…magazinsel yandan kastedilen nedir…Ahmet Kaya nın da bir magazinsel yanı yokmuydu mesela..?

Bu proje bir ahmetkaya isteğidir…lütfen bunu da göz önünde bulunduralım…

Sezen Aksu demiştim…hala bu isimde ısrar ediyorum…Sakın Sezen Aksu yu popüler kültürün bir unsuru olarak görmeyelim…hasta ruhlu Demet Akalın da o kültürün bir parçası…zırva serdar ortaç da…fakat sezen aksuyu, hepsinin magazinsel yanı var diye bu isimlerle aynı kefeye koymak büyük bir haksızlık olur…

Ben Sezen Aksu ile Ahmet Kayayı bir yönleri ile benzetirim biraz…ikisinin de yediden yetmişe bu ülkede her kesimden dinleyicisi var…ikisi de 80 sonrası Türkiyesine ürettikleri şarkılarla damgalarını vurdular…

Sezen Aksu ile bu çalışma yapılırsa Ahmet Kaya nın isteğine gerçek anlamda sahip çıkılmış olur…

biri diyor ki bu projeye katılmıyorum diğer bi üye de diyor ki kısmen promethusa katılıyorum ama sezen aksu okusa bu parçaları iyi olur diyor ne kadar çok birbirinizle çelişiyorsunuz amacımız AHMET KAYAYyı yaşatmak değil mi bu projeyle Ahmet abimizi sevmeyenleri yeniden sevdirmek gibi bi amaçları da yok zaten ne gamın ne de gülten kayanın.amacımız AHMET Abimizi yeniden duyurmak.onun varlığını düşmanlarımıza yeniden hissettirmek onu ölmediğini bildiğimiz halde yeniden yaşatmak lütfen çelişmeyin birbirinizle duyurun AHMET ABİMİZİN sesini duyurun yeniden gelsin şu dünyaya yeniden….SENİ ÖYLE ÇOK SEVİYORUM Kİ AHMET ABİM GEL NOLUR GELLL…..........

sevgili mahir35;

Bu konudaki katılığımın nedeni aslında ahmet kayamızın o güzel sesiyle yorumladığı ve her dinlediğimde beni tekrar tekrar duygulandıran o değerli eserlerini başka bir sanatçının sesinden dinlemek ve magazinsel yanı olsun olmasın hiç önemli değil,benim sorunum bu sindiremiyorum,kabullenemiyorum. ona ait parçaları başka birinin sesinden duymak beni fazlasıyla rahatsız ediyor.dinle sevgili ülkem albümünde yer alan sanatçıların hepside tabiki dediğin gibi çok değerli ve kendi alanlarında önemli isimler.

Magazinsel yönleri derken de neyi kast ettiğim çok açık ortada yalan yanlış haber programlarıyla insanları uyutan,kandıran belli tv kanallarında yapılan programlarda boy gösteren herkes o yöndedir bence ki aslında sezen aksu da böyle biri olmakla beraber sanatçı yönü ve kişiliği de ortada olan biridir ve bu tabiki kesinlikle tartışılmaz.ve ayrıca onun böyle bir çalışmada yer almak isteyeceğinide çok sanmıyorum.ama olduki olursada buna da çok karşı değilim..çünkü dendiği gibi eğer amaç onu tekrardan hatırlatmak ve yeni nesillere tanıtmakmaksa eğer bunu en iyi sezen aksu yapabilir.

Ben genede bunu hak eden iki isim olduğunu düşünüyorum..ilkay akkaya yada selda bağcan..sevgilerimler..

Mahir arkadaşın fikirlerine ben de katılıyorum. Karşı çıktığım nokta Sezen Aksu.

Öncelikle Sezen Aksu’nun böyle bir projeyi kabul edeceğini sanmıyorum. Çünkü Sezen Aksu bir marka. Ahmet Kaya da bir markadır. İki ismin de birbirilerine ihtiyacı yoktur.

Sezen Aksu, tüm işlerini bırakıp, zamanını Ahmet Kaya’ya ayıracağını, kendi şarkıları varken başka bir sanatçının şarkılarını söyleyeceğini düşünmüyorum (Unutmamak gerekiyor ki Sezen Aksu sadece vokalist değil aynı zamanda şarkılarını kendisi üretiyor)

Sezen Aksu değil de, iki hafta evvel maddeler halinde yazdığım (yukarıda, 8 Haziran tarihli yorum) sebeplerden dolayı Ahmet Abi’nin yeğeni olan SİMGE için fikrin ne olur Mahir arkadaş?

SEZEN AKSU

Sesi ve yorumuyla bu cover albümü hak eden tek isimdir.Katılır veyahut katılmaz, bu kendisinin şahsi düşüncesidir.Ama ben Sezen Aksu’dan yana oyumu kullanıyorum…...... EyvALLAH

arkadaşlar sezen aksu mezen aksu diyorsunuz, ya bilmiyorsunuz, ya da unutkansınız..sezen aksu’nun ahmet kaya’nın bestesini çalıp ta altına kendi imzasını attığını ne çabuk unuttunuz..sezen aksu ile ahmet kaya aynıymış, nesi aynı yahu güldürmeyin beni sezen aksunun türkiye çapında büyük bi yeri var ama ahmet kaya’nın daha çokki, dünya çapına yayılan büyük bi yeri var.. bu yazıdan sonra sana öyle geliyor sezen aksu çalmaz demeyin, kanıtlarım ve sözümün arkasında dururum, aranızda buna inanmayanlar olacaktır karşıma çıktı çünkü, işin nasıl olduğunu anlattıktan sonra kendileri de hakikaten çalıntıymış dediler.. umarım bu sezen aksu fikrinizi bi köşeye kaldırmanıza yeter..

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Benim de sormak istediğim soru şu: Neden ille de tek bir vokal olmak zorunda? Bu işi basbayağı 2 veya en çok 3 kişi güzel bir biçimde halledebilir. Tamam Dinle Sevgili Ülkem’deki gibi oradan buradan alaksız isimler toplansın demiyorum. Sadece tek bir kişinin bu iş için yetersiz geleceğini düşünüyorum. Olursa; İlkay Akkaya, Aynur Doğan ve Simge şarkıları birlikte rahat taşıyabilir. Böylece biri beğenilmezse ‘olmamış bu’ denip albüm kenara atılmaz farklılık ve renklilik olur diyorum nacizane.

sezen aksu okumaz diyen arkadaşlar sezen aksu dinle sevgili ülkem albümünde de okuyacaktı ama bir aksilik oldu nedense okuyamadı.ama böyle bir teklif kendisine sunulursa seve seve okur bence…ama bence te4k bir kişi degil de dinle sevgili ülkemdekine benzer bir çalışma yapılsa daha iyi olur.

HAYIR KARDEŞİM BEN KİMSEDEN DUYMAK İSTEMİYORUM AHMET KAYA ŞARKILARINI. AHMET KAYA HAYATTA OLSAYDI OLURDU BELKİ AMA ŞİMDİ ONUN YOKLUĞUNDA ŞARKILARINI BAŞKALARININ SESİNDEN DİNLEMEK İSTEMİYORUM BU KADAR BASİT VE ANLAŞILIR. AYRICA ÇOK FAZLA İLGİ GÖRECEĞİNEDE İNANMIYORUM ALBÜMÜN. SİNEMA FİLMİ DE ÇEKMEK İSTERDİĞİNİ DUYMUŞTUM. (DOĞRU İSE TABİ). ONU DA YAPSIN GÜLTEN HN. BIRAKIN ALLAH AŞKINA. BİZE KENDİ SESİNDEN KENDİ MÜZİKLERİNDEN ALBÜM CD KLİP TÜRÜ YENİ ŞARKILARINI DİNLETİN ARTIK UZUN ZAMAN OLDU. ASLA VE ASLA AHMET KAYASIZ HİÇBİR MÜZİK DİNLEMEK İSTEMİYORUM. BİZLERİN ( AHMET KAYA SİTESİ ÜYELERİ VE SEVENLERİNİN) AHMET KAYANIN YENİ ŞARKILARINA İHİTİYACI VAR. BENİM FİKRİM BU DOSTLAR. KATILIRSINIZ KATILMAZSINIZ BİLEMEM.BU YAZIM GÜLTEN HANIM VE ADMİN’E HİTABENDİR.

Fikrine katılmıyorum ama saygı duyuyorum. Tek takıldığım nokta şu oldu; Artık aramızda olmayan birinden nasıl YENİ şarkılar isteyebiliriz, üstelik kendi sesinden?

gözüm aramızda yokken kasetleri nasıl çıktıysa o da öyle çıkar.sen neredeydin bunca zaman bilmiyorum en azından gözlerim bin yaşındayı hiç dinlemedin sanırım. o kasedi cennetten gönderdi ahmet abi. ayrıca ölmeden önce yapmış olduğu bir sürü şarkı var gözüm. bilip bilmeden yazıyosun ve ben o yazıyı sana yazmadım. üstüne alınmana gerek yok. iyi okumadın yazıyı sanırım.

1- Burası herkese açık bir FORUM alanı.
(FORUM:Dinleyici durumunda olanların da söz alabildikleri belli bir konu üzerinde düzenlenmiş toplantı. Tartışma alanı. Kaynak TDK)
2- Birine özel bir şey yazacaksan mail at.
3- Ben fikir belirtmedim. Sadece bir soru sordum.
4- Hoşçakalın Gözüm albümü hariç diğer albümler, evet, Gülten Kaya’nın röportajlarından okuduğumuz kadarıyla arşivde duran şarkılarla yapılmış. Peki bu arşivde şarkı kalmadıysa nasıl olacak yeni albümler? Bunu sordum sadece.
Neden bu kadar hırçınsın anlamıyorum

gözüm forumun ne olduğunu senden öğrenmeye ihtiyacım yok.özel bişey de yazmadım ne varsa açık ve ortadadır. korkacak bişey yok.katılmıyorum diyen sen değilmisin gözüm ve soru öyle dalga geçer gibi sorulmaz ayrıca. sadece sana katılmıyorum desen yeterlidir bence.ben fikrimi söylüyorum ve neden kendi sesinden şarkılar dururken başkalarının sesinden dinleyeyim ki. 1 şarkı da olsa 3 şarkı da olsa sadece ahmet kaya nın sesinden şarkılar dinlemek istiyorum bütün mesele bu. yani bir arşivi olduğunu sende anlamışsın. hiç mi şarkı kalmadı orda yani allah aşkına. biz albümü yapacağız ama anket yapıyoruz kim seslendirsin diyorlar beni 1.ci olarak kızdıran bu arkadaşım. zaten sitenin geneline baktığın zaman site boş hiçbirşey hiçbir yenilik yok. yani hep aynı. muadil siteler var inan bundan daha iyi. ahmet kaya bence bunları hak etmiyor. beni 2.ci olarak kızdırıdan da bu arkadaş.

Prometheus44 hemşerim we hozgur arkadaşım;ikinize de sonuna kadar katılıyorum.Zaten fikrimi daha önce de belitmiştim;Ahmet Kaya şarkıları sadece O’nun ağzına yakışır.sewgiyle…

İlkay akkaya olabilir.çünkü sesi çok özgündür. yada şarkılarım dağlara albümündeki,gururla bakıyorum dünyaya şarkısının.girişini söyleyen bayan olabilir.ismini unuttum.

aklıma gelen ilk isim ilkay akkaya oldu valla. bence hem sesi hem kişilğiyle bu projeye yakışır. yani bana sezen aksu çk alakasız geldi kabul edeceğini de sanmıyorum aslında. selda bağca da olabilir. ama güzel proje bence ahmet kayayı daha iyi yaşatırız bence.

bence tam bir AHMET KAYA hayranı olan ve zaman zaman onun şarkılarını seslendiren niran ünsal olmalı diye düşünüyorum AHMET KAYA gibi güçlü bi sesin şarkılarını herkes söylemeyez niran ünsal da güçlü bir ses en çok ona yakışır

Sezen Aksu’yu kimse boşuna yazmasın. Çünkü yeni kaseti çıkmak üzeredir. Onunla bu proje için çalışılacağını sanmıyorum…

Dostça

proje gerçekleşirse müthiş beğeniyle dinlediğim ilkay akkaya nın sesine ahmet kaya nın şarkılarının yakışacağına eminim.. büyük bi heyecanla bekliyoruz.. saygılar

inşallah bu proje gerceklesır..niran unsal derdım önceden ama artık degıl;tasıyamıyor sarkıları!bence en iyisi selda bagcan,özlem özdil…

Ark. lar tutturmuşsunuz sezen hanım bu projeyi kabul etmez diye.Galiba sezen hanım sizlersiniz.O güçlü sese, yoruma sahip sezen hanım sizler oldunuz galiba.biz sezen aksu diyelim, onun can-ı gönlü kabul eder veyahut etmez, KeYFi BiLiR… Bu Kadar Basit….

Biz bedenimizle değil, ruhumuzla insanız…

Eyv ALLAH

Merhaba..Bana Göre Ahmet Kaya Yı Yasatmak Değil Artık amacımız Tek Bir amacımız Kalmıstır.O Da Etinden Butundan Faydalanmak.Sevgili Ahmet Abimizin Atkısı purosu piposu vb Özel Eşyaları Varsa Açık Arttırmada Haberim olmalı …Yazıklar olsun..

Beresi de vardı ahmedomuzun fotoğraftaki üstüne nikimi yazmıstım onu bulabilirseniz sevgili gülten kaya onu satın alabilirim..satarsın ulan satarsın…direnci kırılmıs gülü..uzun zamandır gelmiyodum siteye ama geldiğime pisman oldum her yan rant kokusu.pislik kokusu.sanmayın ki hırçınım içimi dökmek bu güneymis böyle saçma bi konuyaymıs..beni anlayan yoldaslara selamım olsun…

Funda ARAR Diyorum Üstadlar Deyerlendirsinler En Doğru Kararı Onlar Verir. Saygılar

Sezen aksu, Yıldız tilbe, Funda Arar, Niran Ünsal, Nazan Öncel, Şebnem Ferah, Özlem Özdil,Selda Bağcan, İlkay Akkaya, Grup Yorum ve Grup Munzur un bayan solistleri, Güler Duman, Rojin, Aynur Doğan, Sabahat Akkiraz,en azından bir iki satır düet tarzında yunan şarkıcı Xaris Alexiou gibi sanatçılar, Ezginin Günlüğü grubunun bayan solisti, Aşkın Nur Yengi gibi sanatçılar aklıma gelenler.bence bu kişilerden çoğunluk oluşursa harika olur.Fikirlerimize verdiğiniz değerden dolayı da teşekkürler…

Zerrin Özer i unutmuşum.

evet evet evet…. şimdi oonder81 yoldasım hatırlattın bize ya .saol…

GRUP YORUM’u da unutmamak lazım, beyler…..Ayrıca düet tarzında yunan sarkıcıya da yer verilsin, kesinlikle.Bu millet anlamadı ahmet abimizi, belki onlar anlar…Onlar bizden daha insaflı daha yumusak kalplidir.Bilirim yunanlıları…

NNNOOOTTT: Bence tek kişiyi filan bosverelim biz. oonder81 arkadasımızın saydıgı isimler muhtesem.Biz bunlara yer verelim albümde.Dinle sevgili ülkem’in Kürtçe versiyonunuda isteriz…

Biz bedenimizle değil, ruhumuzla insanız…

Eyv ALLAH

Değerli arkadaşlar aramızda bazı ilginç bulduğum yorumlar var. Örneğin; bence şu şu kişiler hakeder, şunlar hakkını verir ya da şu sanatçı kendi şarkılarını kendi yazar, zaman ayırmaz gibi.Ben bunlara karşıyım.Haketme diye sözedersek diğer değerli sanatçılarımıza da haksızlık etmiş oluruz.Tabiki hepimizin doğru yorumlayacağını düşündüğümüz sanatçılar elbet de vardır.Diğer örnek de kendi işinden vakit ayırmaz ya da kendi sözlerini besteleyip söylüyor dediğimiz sanatçımız da yine bazı değerli sanatçılarımız için albümlerinde şarkı okuyarak destek vermiştir. örneğin Sezen Aksu nun Müzeyyen Senar ve Bülent Ortaçgil albümleri gibi.Yeterki istesinler gönüller birse olmayacak kaidesi yoktur.yukarıda belirttiğim çok değerli sanatçılar var.Bu şekilde çoğulcu yaklaşırsak daha da başarılı olacağımızı düşünüyorum.

Ayrıca Ahmet Kaya şarkılarını bir albümü yalnızca bir bayan sanatçımıza ayırmak yalnızca o kişinin sanatıyla özdeşleştirilebilir diye düşünüyorum. Bu yüzden bir çok bayan sanatçı bir araya gelerek bu projeyi gerçekleştirmesi, daha geniş kapsamlı olduğundan daha büyük bir ses getirir diye düşünüyorum.Çünkü biliyoruzki sanatçılar topluma yön verenlerdir, aydınlarımızdır.1 sanatçı yerine daha geniş bir kadro olursa bazı insanlarımızı bi manada bilinçlendirmiş ve onları da kazanmış olmamız anlamına gelebilir.

Başta Gülten Hanım olmak üzere gam halkına ve site üyesi arkadaşlarıma saygılarımla…

Bazı üyeler Ahmet Kaya’nın dirilip onun kaset yapmasını istiyor galiba.? Herşeyi Gülten ablanın çıkar veya menfaat için yaptığını düşünüyor. Tam olarak belirtemeselerde. İnsan nası görmek istiyorsa öyle bakar… Bu albümü istemeyenler almaz olur biter. Ayrıca burada bu albümü isteyenlerin fikirleri sorulmuş.. Albüme destek vermeyecekler boşuna o güzel yorumlarını harcamasın… Özellikle muhalefetlik yapmaya gerek yok !!!

Bazi arkadaşlarimiz gülten ablamizin ahmet kayanin eşi ve en önemlisi yol arkadaşi oldüğünu unutmuşlar galiba. biz ne kadar ahmet kayayi sevsek bile gülten hanim kadar sevemeyiz. bu yıllarda ahmet kayaya sahip çikan,onun yayinlanmayan albumlerini biz(saygisiz)lere hedye eden kimmiş acaba? bu albumlardan ya da kitaplardan ne kadar para kazandığini düşünüyorsunuz? gülten ablama bünlari söylerken (satarsin ulan satarsin) ahmet kayanin halinide biraz düşünün. AHMET KAYAyı sadece şarkilari için değil dürüşunu yaşam felsefesini ve hedeflerini sevenlere saygilarla.

arkdaslar!

bu ne ya Funda Ararlar,

Askin Nur Yengiler,

Niran Ünsallar vs vs

kim bunlar ya?!

Kim BUNLAAAR?!

Ozaman birde bütün Magazincileri cagiralim onlarda siir söylesinler

tammm olur… degil mi????

tzzz hayretsiniz

dalga mi geciyorsunuz?!

Ahmet Kaya ismi bukadar beles mi?!

Ahmet Kaya gibi halklarin kardesligini sapina kadar savunan cesur ve sevgi dolu bir insan söylesin sarkilarini

amaaa size sirf bu cürümüs insanlar mi akliniza geliyor? yok hayir siz sirf güzel ses duymak istiyorsunuz sadece kendinizi düsünüyorsunuz

egoist insanlarsiniz

onun gibi halklari savunan birisi olsun onun düsüncelerini tasisin yüreginin orta yerinde onun gibi onun gibi onun gibi onun gibi

ama siz onu tanimiyorsunuz megerse…

kayakesh yoldaşıma katılmamak mümkün değil aslında.site hakkında yaptığımız eleştirilerin başında herşeyin rant kapısı haline getirilmesi herşeyden para kazanılması vardı.albüm satışlarının internet üzerinden olmasına diyeceğimiz bir şey yok ama sürekli para kazandıracak işler peşinde koşulmasıda düşündürücü.

belki para kazandırmayacak ama ahmet kaya yı anlatacak,gelecek nesillere onun mirasını doğru biçimde aktaracak bir çok proje hayata geçirilmiyor.örneğin ahmet kaya kültür evi,yada bir belgesel yada başka şeyler…

Bir istek ve gerçekleşmemiş bir proje için ahmetkaya ailesi, adminin aracılığı ile nacizane biz ahmetkaya çizgisini benimseyenlerin de önerilerini almak istemişler…

Yukarıda bazı arkadaşlarca belirtilen “ahmetkaya nın rant kapısı haline getirilmesi veya sürekli ahmetkaya üzerinden para kazanılmasının amaçlandığı” şeklindeki düşünceleri, kendimi Gülten Kaya nın yerine koyup okuduğumda o yazıları çokça rahatsızlık verici bulduğumu ve bunların oldukça ağır ithamlar olduğunu dillendirmek istedim…

Gülten Kaya ve dostlarının dinle sevgili ülkem i, kalsın benim davam ı, başım belada kitabını para kazanma amacı ile yayınlamalarının mümkünatı var mıdır..? tabi ki yapılan işlerin bir maddi karşılığı olacaktır ve o eserleri dinleyenler ve okuyanlar bunun karşılığını vereceklerdir…

Ki küçük bir örnek..ahmetkayanın hala yaşadığı söylentilerinin gündemde olduğu sıralarda Gülten Kaya, kendilerinden izin almadan ahmetkayanın cansız görüntülerini basın ile paylaşan Ferhat Tunç u, adını ağzına almaya dahi layık görmeyecek biçimde haklı olarak ağır bir biçimde eleştirmiştir…

Aile onuruna ve mahremiyetine bu derecede önem veren Gülten Kaya nın, “çok para kazandıran projeler peşinde koşması veya ahmetkaya üzerinden rant sağlamaya çalışması” gibi yakışıksız fikirler ile eleştirilmesi bana göre çok vahimdir…umarım arkadaşlarımız bu düşüncelerinin yanlışlığının farkına varırlar…

Olayın çok fazla içinden çıkılmaz bir hale getirilmesinde ben bir mana göremiyorum…adminin sorduğu ve önerimizi almak istediği bir durum var ortada hepsi bu…

DOSTÇA…

İlkay Akkaya´nın o duru sesiyle Ahmet Kaya şarkılarını hakkını vererek söyleyebileceğini düşünüyorum.

Sezen Aksu´ya teklif götürülmesinin kimseye zararı olmaz.

Bunlar dışında Leman Sam var bu işi hakkıyla yapabilecek…

Ahmet Kaya nın buyuk sesıyle hayat bulmus be yuregımızde yer kazanmıs o mukemmel sarkı ve turkulerın baska bır agızdan okunması kımseye AHMET KAYA tadını ve o sarkıların duygularını bıze vermeyecektır.Ama eger bır proje yapılacaksa bızı tatmın edecek tek bır calısma olabılır. Gulten Ablamızın sanıdıgındakı sarkıları AHMET KAYA nın sesı ıle bulusturmak.Bu albumu beklıyorum ve herkesın bekledıgıne emınım…

Uzun bir aradan sonra tekrar Merhaba… Bir süreligine YAZI yazmadim, hatta yili askin bir zamandan sonra ilk defa msj yaziyorum…ama siteyi ve de gelismeleri hep takip ettim..Taniyan tanimayan herkese ilk basta Merhaba..

Bu konuyu gorunce tutamadim kendimi vede dusuncemi yazmak istedim.. Sevgili Ahmet Kaya’nin bu tur calismasi neden olsun? Kendi sarkilarimi bir bayan okusun gibi bir dusunceye maalesef katilmiyorum…Katilmakta istemiyorum..

Sevgili NIRAN UNSUL , KAFAMA SIKAR GIDERIm parcasini okuyup, baya bir HIT yapti zamaninda, fakat AHMET KAYANIn sarkilarini seslendirecek DURUSTA vede maalesef KAPASITEDE degildir.. Zaten ne geldiyse basimiza bunlardan geldi… En son bir TV programinda(sanirsam ibo show) sayin NIRAN UNSAL , KAFAMA SIKAR GIDERIM sarkisini bastan sona degistirip, bana gore UKALACA okumustur… Bu sekilde okuyacaklarsa vede deyim yerindeyse SIMARACAKLARSA hic okumasinlar…Maksat ortaya bir PROJE atmak ise, bunu once iyi dusunelim, iyi karar verelim, sonra yapalim…KALITELI birseyler cikacaksa eyvallah.. Eger ki son ALBUM gibi, maalesef benim icin halay kirikligiydi ama bu sekilde olacaksa olmasin lutfen… Biz yine aliriz destek veririz CDleri veya kitaplari fakat bir sekildede AHMET KAYA adini tasiyan albumlerinde o isime deger vede o isime layik olmasindan yanayim, ki biliyorum bunun icin ugrastiginizi, cok calistiginizi fakat bazende olmuyor iste.. BASARILAR diliyorum.. Yeni projeleride merakla bekliyorum..

saygilarimla

Bu Albüm Yapılacaksa Ki Admin Tarafından Yazıldığına Göre Kesin Yapılacak Bunun İçinde Doğru İsim Aranıyorsa Bütün Ahmet Kaya Sevenleri Düşüncelerini Kendi Beyendiyi Sanatçıdan Yöne Yansıtabilir Yanlız Ben Funda Arar ı Sevdiğimden Değil Sesten Anladığım Kadarıyla Güçlü Ve Özgün Müziğe Sesi Yakıştığı İçin Söylemiştim. Ayrıca Funda Ararı Magazinde Yada Herhangi Bir Edepsizliğini Gören Varsa Söylesin Lütfen…

Bu İşin İçinde Olanlar Elbette Kimin Daha İyi Söylüğeceyini Kimin Daha Çok Yakıştığını Bu şarkılara Karar Vereceklerdir.

Kim Ne Kazanırsa Kazansın Kim Ne Yaparsa Yapsın Bana Ahmet Kaya yı Hatırlatacak Onun Şarkılarına Onun Kadar Olmasada O Tadı Verecek Sanatçılardan Dinletirlerse Ne Mutlu Onlara Teşekkür Ediyorum.

Saygılar…

Yav takılmışsınız bir Niran Ünsal’ın İbo Show’daki yorumuna.

Kabul, kadın kötü yorumladı orada ama canlı yayınlanan bir TV programında, canlı söylenen o andaki bir şarkıyı nasıl bir albüme yada projeye mâl edebiliyorsunuz anlamıyorum.

Ne yani, Niran Ünsan canlı yayında Giderim’i kötü okudu diye böyle bir proje oluşturulsa (Niran Ünsal dışındaki herhangi birisine mesela) Niran Ünsal’ın o kötü yorumunu mu baz alıp karşı çıkacağız? Böyle saçma bir mantık olabilir mi?

Dinle Sevgili Ülkem’de en güzel yorumlanan şarkılardan biri (hatta en güzeli) Giderim’di (bence öyle). İbo Show’da yanlış yorumladı diye çöpe mi atacağız albümdeki yorumunu?

Her insan yanlış yapabilir arkadaşlar. Önemli olan ders çıkarmaktır yanlışlardan, bunu unutmayalım…

Yav ile baslayan bir mesaja ve yoruma CEVAP bile vermem sevgili u.coskun..

Once insanlarin goruslerien saygi duymayi ogren sonra yorum yazmayi dene istersen..

Kisaca senin yorumuna gore bende yorum yapsam, Niran Unsal, GIDERIm sarkisini guzel okudu diye bu albumdeki diger parcalarida mi guzel okuyacak peki, ne kadar sacma felan desem ne olur?

Sacma, mantiksiz demekle olmaz..Herneyse, sen dusundugunle kal, saygilar

yahu u.coşkun mantığını kullanmadan konuşan sensin, “önemli olan ders çıkarmaktır yanlışlardan.” bu sözü birinin zoruyla yazmadıysan senin sözün.. Niran ünsal’ın Giderim şarkısını mahvettiğini daha önce de gördüm, bu bizim bildiğimiz 2. yanlışı görmediğimiz daha neler var acaba..bi de bu kasıtlı olarak yapılmış bişey, yani açıkça dalga geçmiş Ahmet kaya Şarkısıyla, bunu sana kanıtlayabilirim, lütfen bi daha bilip bilmeden saçma sapan yorumlar yapmayın..

‘Takılmışsınız bir Niran Ünsal’ın İbo Show’daki yorumuna…’ diye başlamış olsaydım farklı bir şey mi söylemiş olacaktım? Nedir bu ‘şekilcilik’ anlayışı, anlayamıyorum. Nasıl değil, ne dediğime bak!

Şuna inanmak istemiyorum; ‘Verecek cevabı yok, üslübumu bahane ediyor!’ Bunu düşündürtme işte ‘gurbetçi malatyalı’. Varsa bir cevabın/anti tezin söyle. Yoksa, yav’ı, yahu’yu bahane etme, olur mu?..

Benim yazımın üzerine, kendince eşitlemişsin konuyu işte; Ne o canlı yayında kötü okudu diye gerisini kötü okur, ne de o albümde iyi okudu diye gerisini iyi okur… Bu mantığı sağlaman için illa benin ‘Yav’ ile başlayan yoruma mı ihtiyacın vardı?

Kısır döngü bir tartışma değil amacım ama haksızlığa da gelemiyorum işte. Sadece Niran Ünsal kötü yorumladı diye bir canlı yayında Ahmet Abi’nin bir şarkısını asıp keselim bu sanatçıyı yada böyle bir projeyi, o kötü yorumdan ötürü yok sayalım.. Karşı çıktığım nokta bu. Umarım anlatamışımdır derdimi.

Benim üslubum, Ahmet Abi’nin dediği gibi ‘Ne yapayım yani, mizacım bu’ Yoksa kimseyle kişisel bir sorunum yoktur. Herkes gibi ben de bir Ahmet Kaya hayranıyım…

garip bir tartışma… (:

Gereksiz Bi Tartışma Ofsayt Bi Tartışmada DiyebiLirim :)))

asıl sizin yaptığınız yorumlar daha bir garip,gereksiz ve ofsayt(ne demekse buda) arkadaşlar.

Arkadaşlar bu kadar kırıcı olmanıza şaşıyorum.Neden incitiyorsunuz birbirinizi? Herkes aynı düşüncede olsa zaten burada fikrimiz sorulmazdı.Lütfen biraz anlayışlı olalım.Sürekli konunun dışına çıkıp diğer kişinin Ahmet Kaya yı daha az sevdiğini ima etmek yakışmıyor.Ayrıca protest tarzda müzik yapan birçok sanatçımızın yapamadığını her fırsatta çıktığı canlı yayınlarda bile elinden geldiğince Ahmet Kaya yı anan Niran Ünsal gibi cesaretli ve yürekli sanatçılarımıza laf atmayalım.Bu bizlere yakışmaz.Seversiniz sevmezsiniz bu size kalmış.

Konuya katkı yapmanız bekleniyor.Konunun dışına çıkarak burayı meşgul etmeyelim.

Saygılarımla…

Bazi arkadaslari Niran Unsal mi buraya yolluyor ne, herneyse kimseyle plemige girmiyorum ama bunu bile yanlis anliyor bazi arkadaslar.. Senin gorusundur saygi duyuyorum, ama buda benim gorusum sende saygi duymayi ogren! Bana kendi gorusunu diretme ki birsey elde edemezsin, diretmekle birseyler olmaz.. Burasi FIKIRLER icin vardir, ve insanlar NIRAN UNSALIn HATALI okudugunu dusunuyorsa, dusunebilir, sende farkli dusunebilirsin, buraya kadar normal mi? Normal ise eyvallah.. Yok cevap veremiyor yok sustu farkli yorumlar yapiyor derseniz, siz inandiriciliginizi yitirirsiniz, affedersiniz burada sidik yaristirmiyoruz…

saygilar

Ben SöyLediğiniz isimLeri KuLagımda canLandırdım inanın Hiç Kımse Ahmet Abim Gibi söYLeyemez Tabi Bunu Kimse KabuL etmez Ama MisaL Ahmet Abimin Bir Emeğini Baska Bir Yorumcudan DinLemek Bana Hiç Haz Vermiyor Hatta Ve Hatta O Yorumcudan Soğuyorum…Nedeni Ahmet Abim Gibi Bir Emekçi Ses Yok O Yüreğinden GeçenLeri Okuyor Kağıtta YazanLarı DeğiL….Benım Fikrimce AhmeT Abimin Hiçbir Emeği Kimseye SöyLetiLmemeLi…Sizi Seviyorum Ahmet KAYA SeverLer…

Portakal, orda kal! Haksızlığa gelemediğim gibi İFTİRALARA hiç gelemem.

Yorumlarımı tekrar okur musun lütfen? Niran’ı mı diretiyorum ben? İbo Show’daki yorumuna ‘harika yorum’ mu demişim? Tekrar etmek şimdi, yorumumu anlayan arkadaşlara sıkıcı gelecek biliyorum ama dediğim gibi söylemediğim şeyleri söylemişim gibi sunulmasına da izin veremem (Daha kolay anlaşılması için maddeler halinde yazacağım)

1- EVET, Niran, İbo Show’da kötü yorumladı şarkımızı
2- Ben, bize sorulan projeyi olumlu/olumsuz eleştirmedim, Niran olsun/olmasın da demedim.
3- Söylediğim şuydu; Niran programda kötü yorumladı diye Dinle Sevgili Ülkem’deki güzel yorumlamasını yok sayamayız.
4- Niran programda kötü okudu diye bundan sonra Niran’ın okuyacağı her şarkıyı kötü yorumlar mantığına karşı geldim.

Ben mi anlatamıyorum, anlamıyorum. Neden kimse, benim yaptığım gibi; karşı çıktığı fikre, karşı çıkış nedenlerini anlatarak fikir tartışması yapmıyor?

Neden söylenen fikrin arkasında durulmuyor? Genelleme yapmak yanlış olur diyorum. Karşı taraf sana cevap vermem diyor. Ne bu şimdi? Bu mudur forum anlayışı?

Yanlış bir şey yaptıysam, söylediysem işte admin, işte Gam… Alsınlar götürsünler beni ne yapayım yani…

Bu proje ne zaman uygulamaya geçecek ? Gördüğünüz gibi bir kaç isim etrafında yoğunlaşıyor isimler.Bu kararı kim alacak Gülten Kaya mı ? Biz hala yakında piyasada olacak dediğiniz DVD’yi bekliyoruz ( telif hakkı filan denilerek hep yakında dediğiniz albüm :) ) Bu albümde 2 seneyi bulur o zaman..

TEDİRGİN

Ted_13

Muhtemelen Ekim-Kasım ayları arasında hayata geçirilecek bu proje. Ben öyle düşünüyorum. Daha önce başka bir konuda Admin bize bu tarihi vermişti üstü kapalı bir şekilde..

Son kararınız nedir arkadaşlar? Kim Söylemeli Ahmet Ağabey İçin..?

İLKAY AKKAYA

Daha önceki yorumumda 1 den fazla bayan ın bir albümde toplanmasını istemiştim.Karışık bayan sanatçıların ismini sayarak öneride bulunmuştum.İlkay Akkaya yı da saymıştım.1 kişi olacaksa o zaman benim fikrim de daha tok sesli Güler Duman dır.

Saygılar…

Benim ilk tercihim İLKAY AKKAYA ikinci tercihimde NAZAN ÖNCEL. Ses olarak ve de kişilik olarak yakın sanatçılarımızdandır özellikle İLKAY AKKAYA en yakın tercihimdir.

bu muhabbet fazla uzadı..bana göre. uzatmanın manası yok..sayın admin bir an önce istekleri değerlendirmeli.. başka bir konu açmalıdır..saygılar..

ewwela..^İLKAY AKKAYA^

Yanıt yazmak için login olun.

Son mesajlar

Başlık   Yazan Cevap   Son Cevap
0
6 saat önce
25
1 gün önce
114
3 gün önce