Merhaba sevgili dostlar;
Öncelikle türküm ve kürtçe bilmem.Elbette kürt olarak tanıdığım dostlarım ve arkadaşlarım var.
Fikirlerinize ihtiyaç duyduğum konuya gelince ise; Sevgili Ahmet Abinin albümlerin dönüşümü ile ilgili bir konuyu size de danışmak istiyorum. Bilindiği üzere Ahmet Abi kürt asıllı bir sanatçı ve kürtçe bir şarkı (sadece ve sadece bir şarkı) söylemek istediği için ne yazıkki sürgünde, vatanından uzakta yaşamını yitirmişti. Şimdi ise neredeyse tüm televizyonlarda ve radyo kanallarında kürtçe yayınlara izin veriliyor. Parantez içinde söylemek gerekirse demekki kürtçe söylenen şarkılar ülkeye bir zarar vermiyor.
Konunum özüne gelmem gerekirse, Ahmet Abimizin albümleri şuan türkiyesinde kürtçeye çevrilip yayınlanması nasıl bir etki yapar? En başta biz sevenlerinin gözünde nasıl bir etki yapar? Ahmet Kaya albümleri kürtçeye çevriliyor sözüne karşı tutumunuz nasıl olur yani? Ve tabiki evet denildiğinde acaba kim solist olacak sorusuda geliyor arka planda?!
bir kürtçe şarkı okuyacagını söylemesiyle başladı hazin öyküsü ve bir şarkı için yapmadıgını bırakmadı şerefli(!)medya arkasından zaten trt bile kürtce yayına gecti o gece kıyameti koparanlar bu konuda ne düşünüyorlardır bilemiyorum.ahmet abi sürgündeyken medya tvde bir programa katılmıştı ve bir konuşması vardı bütün şarkılarımı kürtce olarak yeniden okumak istiyorum diye ama buna ömrü yetmedi birçok projesi vardı mesela bir film projesi de vardı ama buna da ömrü yetmedi ama ilerde bunları tamamlayacak birileri çıkacaktır.bir iki sanatcı ahmet abinin sarkısını kürtceye cevirip okudular çarnewa grubu arka mahalle sarkısını kürtce olarak okudu.taxa jere diye.suat alican da bir sarkısını kürtceye cevirdim demişti yanılmıyorsam sabır kalmadı parcası diye duydum ama kesin olarak bilemiyorum.izin verilirse albüme koyacagını yazmıştı ama sonra ne oldu bilemiyorum.bence ahmet abini isteyip te gerçekleştiremedigi bu istegi ne kadar zor da olsa yerine geirilmeli.kürt sanatçılar dinle sevgili ülkemdekine benzer bir çalışmanın kürtcesini yapmalılar.şiwan perver,aynur dogan,nilüfer akbal,civan haco,agiri jiyan,rojda ve aklıma gelmeyen begenilen diger kürt sanatçılar karışık bir albüm yapmalı dinle sevgili ülkemdekine benzer ama kürtçe olarak.ahmet abinin bu istegi bir kez daha tekrarlıyorum ne kadar zor olsa da gerçekleşmeli.
aklıma gelmişken şu isimleri de yazayım.hasan saglam,metin kemal kahraman kardeşler,umut altıncag ve mikail aslan da olabilir.eger böyle bir proje olursa…
bence böyle bir proje büyük ses getirir.Ahmet abimiz kürtçe bir parça söylemek istemişti ve sürgün hayatı başlamıştı.ve su an heryerde kürtçe parçalar söyleniyor, tvlerde klipleri izleniyor…Gamın ve Gülten ablamızın da bu projeye onay vereceklerinden eminim…isimlere gelince Şiwan Perver,Hozan Beşir,Mikail Aslan,Hozan Dino,Agire Jiyan,Aynur Doğan aklıma gelen sanatçılar…
diğer arkadaşlar neden yorum yapmamışlar acaba.tek bir yorum yapılmış…
BNde recep3 arkadasıma katılıyorum.Dinle sevgili ülkem albümünün kürtçe versiyonunu da yapmak gerekir.Çünkü ahmet kaya bu ugurda canını feda etti-rildi-. Kesinlikle cıwan haco, diyar, şiwan perwer, agire jiyan’ ların sesinden kürtçe bir dinle sevgili ülkem çok süper olur.Şimdiden iyi çalışmalar…
Biz Bedenimizle değil, ruhumuzla insanız…
Eyv ALLAH
rojini yazmayı unutmuşum o da bence güzel okur.
Ciwan HACO Bu işin Üstesinden Ancak Gelir Diyerleri Kaldıramazlar.
Ahmed ASLAN Da Var Unutmuşum Söylemeyi.
Böyle bir albümünde para için yapılabileceğini düşünüyor ve o yüzden yorum yapmıyor üyeler sanırım… Nası bir kapitalist mantık yerleşmiş artık insanların beynine, anlamak gerçekten çok güç…
Böyle bir proje şu anda görünmüyor ama eğer ilerde olursa, ben ya Şıvan Perwer yada Cıwan Haco Söylesin isterim..
Teşekkürler Herkese…
Çok güzel bir proje olur,düşünenin yüreğine sağlık derim…
Çar Newa fena söylememiş aslında “Arka Mahalle” yi; ama bence de Ciwan bu işin altından başarıyla kalkar.
çok güzel bir fikir…ahmet kaya şarkılarını kürtçe dinlemek apayrı bir keyif olur.
bu şarkıları söyleyebilecek o kadar çok ozanımız varki isim saymak çok güç.ama ben hozan dino’dan,çetin oraner’den ya da metin&kemal kahraman’dan dinlemek isterdim…
umarım bu fikir dikkate alınır ve kimse emeğini esirgemez…
dawn1903 biraz daha dikkatli düşün ve iyice bak, Ahmet Kaya şarkıları ve Hozan Beşir çok komik bişey o Beşir’in Hozan ünvanını alabilmesi için 40 fırın ekmek yemesi lazım, belki daha fazla :):) hiç iyi bir sanatçı değil, hem benim hemşerim hem de adaşım ama onu bi defa dinleyeyim dedim pişman oldum..
yoldaşlarım diger konudada belırttıgım gıbı (ahmet kayanın şarkılarını bayan olarak kım soyleyebılır) aynur doğan bence guzel yorumlayabılır ama bunun yanında erkek olarakta diyar ajıre jiyan olabılır saygılarımla
şerefsiz dendi yargılandı
uzaklarda sevdiğim yarim,yasaklarda dinlediğim yarim…
böyle bir proje tabiki ses getirir ve bana göre sesiyle o şarkıları kaldırabilecek olan sanatçılar;Rojda,Agire Jiyan,Şivan Perver ve Çetin Oraner..
pirsultan_abdal, istersen konuya saygısızlık yapmadan, ilk başta bir yorum yap nasıl bir düşünce,sence olabilir mi?? kimler söyleyebilir Ahmet abimizin parçalarını diye sonra gel benim yazdığım yorumcular hakkında görüşlerini bildir… nasıl olur sence daha iyi olmaz mı dostum???
pirsultan abdal dostum; renkler ve zevkler tartışılmaz…Yapılan yoruma gülmen, kendine güldürmen bi yerde!? Dawn en azından fikrini söylemiş. Sende söyleseydin keşke?
Bu konuda bende tabiki; Sivan perver isminin uygun olabiliceğini düşünüyorum.. Bayan olarak da Aynur Doğan isimi aklıma geliyor…
“not: Başka bir proje olduğu için bu konu admin tarafından pek önemsenmedi sanırım”
| Başlık | Yazan | Cevap | Son Cevap |
1 |
3 gün önce |
||
16 |
4 gün önce |
||
6 |
4 gün önce |