CD

Sitede 0 üye ve 54 misafir var.

Forum >

O'NUNLA TANIŞMAMIZ

Değerli Arkadaşlar;

İsteyen herkes Ahmet Ağabey ile nasıl ve ne zaman tanıştığını bu başlık altında yazabilir..

1993-1995 Yılları arasında duymuştum Ahmet Ağabey’in ismini. O’nu ilk “SAZA NİYE GELMEDİN” Klibinde görmüştüm, sonra “ARKA MAHALLE ve “BENİ VUR Kliplerinde..

Biz Ailece Ahmet Kaya’cıydık. Küçüktüm, Amcalarıma misafirliğe giderdik. Çoğu zaman Ahmet Ağabey’i dinleyerek ondan söz ederlerdi. Hatta bir Amcam “MAHUR” Şarkısından çok etkilenmiş ve doğan ilk kız çocuğunun ismini “MÜJGAN” koymuştu.

Büyük Abim’de O’nu çok seviyordu / Seviyor. Kaseti çıkar çıkmaz satın alıp hemen gelir teybe takar doya sıya dinlerdi. Ahmet Ağabey’in ölümü onu çok sarsmıştı. “HOŞÇAKALIN GÖZÜM” Albümü çıktığında hemen alıp kendini odaya kapatıp gecenin geç saatlerine kadar efkarla dinlemişti. Ahmet Ağabey’in gidişi hepimizi çok üzmüştü. Sanki Aileden biri aramızdan ayrılmıştı.

2000 Senesine kadarda Ahmet Ağabey’in şarkılarını anlamakta güçlük çekiyordum. Sonrasında büyüdükçe, hayatın zorluklarını ve acımasızlığını yaşadıkça O’nu daha iyi anlıyordum. Fanatiği değildim fakat O benim için çok özel bir insan ve sanatçı haline gelmişti.

2006 Senesinde başıma gelen bir felaketten sonra Ahmet Ağabey’i daha çok benimsedim ve en büyük İdol’üm haline geldi. Şarkıları çok daha bir dokunaklı ve anlamlı oluyordu. Gerek kişiliğiyle gerekse sanatıyla gönlümde taht kurdu.

Bu siteye üye olduğumdan bu yana O’na olan sevgim ve bağlılığım kat be kat arttı. gittiğim her yerde, ister sanal’da ister reel’de olsun O’nu hayata daha çok taşıyabilmek için elimden geldiğince çalıştım / çalışıyorum..

BABA; Bize hayatı, sevgiyi, başkaldırmayı, cesareti ve daha bir çok şeyi öğrettiğin için Sıcak ve Şefkat dolu Yüreğinden tüm içtenliğimle öpüyorum..

VE BİZLERİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN..

Saygı Ve Sevgilerimle..

Yorumlar

yüregine saglık ailene saglık… daha ne denebilirki bu güzel konuna asi.. cidden asisin ya :) dostca

benim tanışmamda buna benzer bir şekilde oldu.

babam dinletirdi bize ahmet kaya yı.tabi çocukken pek anlayamıyor insan işin felsefesini.daha sonra anlayarak dinlemeye ‘o’olmaya başladım.

şimdi en büyük mirasımdır babamdan kalan ahmet kaya albümleri,özgürlük düşüncesi ve isyan ruhu…

Etkinliğe varırken Hani Benim Gençliğim Annem!

Evet, Etkinliği seyretmeye giderken Ferhat Tunç’tan Hani Benim Gençliğim şarkısı çalındı, bu tesadüf beni oldukça sevindirdi, tam zamanında yetiştiğimi düşündüm. Sonrasında diğer seyirciler ve Ferhan Tunç’la hep beraber coştuk! Ferhat Tunç’un sırası bitene kadar Ahmet Ağabey hep aklımdaydı. Offff! Seni bir kez bile olsun göremedim be CANIM ABİM! Ona yanıyorum! Ferhat Tunç’la SAVAŞA HAYIR’I hep beraber tekrarlarken bir hayranı sahneye fırlayıp kolundan tutup çekti, ayıp oldu, hayranımızda bula bula o anı buldu :) Ulan dedim bir keresinde Ahmet Ağabey’inde konserinde bir hayranı ayakkabını çıkarıp kaçmıştı :) Sonra Ahmet Ağabey ona ya gel ayakkabımı ver yada gel ayakkabının diğerini al, sonra diğerini almaya gelirken ayakkabı hayranından tekrar geri alınmıştı :) Başım Belada Kitabından hatırladığım kadarıyla.. Herneyse, Ferhat Tunç’un sırasıyla beraber etkinlikte sona erdi, gelir gelmez sitede yaşadığımın ve gördüklerimin bir kısmını anlatmak istedim..

BABA; Seni bir kez olsun göremediiiimm!!!

bn 2003de ilk dardayım şarkısını dinledim bir son bahardı gece saat 0 3 ü gösteriyodu hen henüz 15 yaşındaydım üstelik istanbulda tek başıma yaşıyordum ve o şarkı tam benim oanki duygularımı8 ifade ediyordum o geceden beri ölümüne ahmetçiyim ve birde hayat hikayesi beni çok etkiledi sim bütün bestelerini ezbere biliyorum ölüne kadarda dinleyeceyim herkese sevgiler

bn 2003de ilk dardayım şarkısını dinledim bir son bahardı gece saat 0 3 ü gösteriyodu hen henüz 15 yaşındaydım üstelik istanbulda tek başıma yaşıyordum ve o şarkı tam benim oanki duygularımı8 ifade ediyordum o geceden beri ölümüne ahmetçiyim ve birde hayat hikayesi beni çok etkiledi sim bütün bestelerini ezbere biliyorum ölüne kadarda dinleyeceyim herkese sevgiler

kundaktan beri AHMET KAYA’cıyım!!annem dinletirdi ninni niyetine ben beşikteyken…birkez olsun resmini değil kendini görmek isterdim,birkez olsun resmini değil elini tutmak isterdim ve birkez olsun ona sarılıp doyasıya ağlamak isterdim;’BABAM,BABAM’diye haykırarak ağlamak!!!

DoStÇaKaLıN…

Ben Ahmet abimizi hiç görmedim maalesef.Ama keske görebilseydim.Sadece Gam Müziğe gittim bir sefer o kadar.Ama arkadasımın anlattıgına göre ahmet kaya amcasının çalıştığı bar’a gidermiş sürekli olarak.Tabii yanında bir kaç tane bayanla birlikte :D Sürekli olarak garson bey’den ark ımın amcasından votka istermiş.Şimdilik bu kdr…

Merhaba dostlar canlar size bir albümden söz etmek istiyorum önceki gün aldım albümün adı ’’Merhaba’’ Serhad Raşa albümü. Çok beğendim albümde Serhad Raşa’ya ait besteler ve Türkü’ler var hele Ahmet abi yazılmış bir şarkı var ki ’’İşte Gidiyorum’’ çok hüzünlü ve güzel olmuş çok güzel… Çok geğendim ve sizlerle paylaşmak istedim Ahmet abi’den sonra dinlediğim çok güzel ve başarılı bir yorum Serhad Raşa bizler böyle güzel insanları desteklemekliyiz. Ahmet abi’de yaşasa böyle düşünürdü sanırım sevgiyle kalın dostlar…

BU GÜZEL KONU İÇİN ASİ_İSYANKAR KARDEŞİME TEŞŞEKÜRLERİMİ SUNUYORUM….

2 yaşında annem beni uyutmak için kucagında sallarken AHMET ABİMİN o güzel sesini ve şarkılarını dinletirmiş yani ilk tanışmam öyle daha sonra ilerleyen yıllarda ilk aldıgmız arabmızda AHMET abimin kasetleri vardı özellikle “BAŞIM BELADA”albümü dinlerdik hiç unutamam o günleri onun düşüncelerini tam anlamıyordum nede olsa küçüktüm ama şarkılarını ezbere bilirdim.sonra o talihsiz olay oldu yani mgd ödül gecesi show tw de izlemiştiim olayı. benim sesini şarkılarını sevdigim yüzünü sevdigim insana hakaretler yagıyordu hatırlıyorum o günleri.asker kaçagı vatanseverlerin satlık yüzlerini hatırlıyorum.ve korkusuz bi yüregi hatırlıyorum orda ve kendisi vatansever olarak gösteren okdr iki yüzlü insanları hatırlıyorum O yaşımda hatırlıyorum işte o günden sonra araştırmaya başlamıştım AHMET ABİMİ VE o gün ondan hiç vazgeçmeyecek bir sevginin tamelini atmıştım yüregimin derinlerine. ve artık yüzünü sesini şarkılarını ve düşüncelerini seviyordum.abimi anlıyordum büyüyordum çünkü… YÜREGİNİN DERİNLERİNDE TARİFİ İMKANSIZ AHMET BAWO SEVGİSİ OLANLARA YÜREGİMİN DERİNLERİNDEN SEVGİLER SELAMLAR

Emeğinize, yüreğinize sağlık dostlar. Onunla tanışmak bir ayrıcalıktır, ben kendimi çok şanslı hissediyorum. Eğer Ahmet Ağabey olmasaydı ben başkaldırmayı kimden böyle öğrenecektim. Şarkıları bizleri fazlasıyla ayakta tutuyor.. Ezdirtmedi bizi Ahmet Ağabey, ve kalbimizdeki sevgisi hiç dinmek bilmiyor / bilmeyecektir..

“Varoşlarda sınıf bilincini almamış çocukları bu sistemin karşısına dikiyor, Şarkılarımla onları birer muhalif, birer demokrat yapıyorum.”

Ahmet KAYA

Canım Babacım; Seni ölümüne seviyoruz / seveceğiz..!

Kızının ismini Müjgan koyan Amcam; Ahmet Ağabey’i kaybettiğinde 2 gün boyunca göz yaşı dökmüştü. Öz babası vefat etse bu kadar ağlamazdı heralde.. Onun sevgisi çok büyüktü içimizde…

Winampta diyarbakır türküsü albüm beni bul dinlerken bu sanatçı albümü yinele ile şarkıya takıldığımı farkettim.askerliğimi diyarbakır silvanda yaptım.diyarbakır deyince askerliğim aklıma geldi. daha sonra bu sanatçı için web araması tuşu winampın bu sayfayı buldum.

Konu için tşk ederiz asi… Ortak çıkartmış oldukları yasaklı koçero albümlerinden tanımıştım o zamanlar sanırım 9 yaşlarındaydım.Amcamlar babamlar çok dinlerdi.

Şafak Türküsü, Başım Belada ve Yorgun Demokrat albümleri ile iyice hayranı olmuştum.Arabaya her bindiğimdeki dinlediğimiz Yorgun Demokrat kasetini unutamıyorum.Pembe renkliydi.En sevdiğim şarkısıdır ve de hayatta en sevdiğim şarkı olarak kalacaktır YAŞAMADIN SEN.

Komşumuz Tarık abi de dinlerdi.12 yaşlarımdayken izmir fuarında konseri olacağını duydum ve o yaşlarda takılıp gidebileceğim tarık abi ye söyledim o da o gün çalışıyordu gidemedik.Öyle kaldı ve bir daha gidemedim de.izmir in yerel kanalından canlı izlemiştim konseri.Gidememenin acısı hala içimde. Çünkü bir daha öyle fırsat olmadı.

Küçük yaşlarda nasıl dinliyorsun bu yaşında nasıl anlıyorsun derlerdi. O nun şarkılarıyla olgunlaşmıştım.

Ama olgunlaştığımda Ahmet abim uçup gitmişti hiç tutamadığım ellerimden…

daha önceden tvde görmüşlüğüm vardi ama ilk saza nie gelmedin klibiyle dinleme başlamıştım.daha sonra klipleriyle ve diger programlarda dinlediğim şarkılarıyla bilirdim o ödul törenine kadar. orda gördugumde way be ne yürekli adammış dedim ve o günden sonra da fanatiği oldum..onu biraz geç tanıdığım için üzülüyorum..

ben ahmet babaylan giderim parcasiylan tanismistim o gun hic unutmam 3 gun boyunca yatamamistim o sozleri o sesi beni cok duygulanmistirdi o gunden bu yanada bir gun onun sarkilarini dinlemesem olmuyor. bana bizlere bu duygulari yasattigin icin sagolasin baba. aglama bebegimden birazda sen aglaya kadar cok tesekur ederim seni cok seven senin icin can attan fransadan sarreguemines li adem.

Yanıt yazmak için login olun.

Son mesajlar

Başlık   Yazan Cevap   Son Cevap
4
7 saat önce
16
2 gün önce
0
16 Ağustos 2008 02:26