Sevgili Ahmet Kaya hangi şarkılarını kime armağan edip kimin için söylemiş sizce arkadaşlar? Bu konu hakkında sizin de bir bilginiz varmı? Mesela ben bir kaçını biliyorum. Tabii eğer yanılmıyorsam..
1. Korkarım = Gülten Kaya ile aşklarını anlatıyor.
2. Kirvem (Munzurlu) = Yusuf Hayaoğluyla arası bozulduğu yıllarda onun için söylemişti.
3. Benden Selam Söyleyin = Yanılmıyorsam eski eşi için seslendirmiştir.
4. Çiğdem Çiçek = Kızı Çiğdem İçin söylemiş sanırım.
5. Çilli Kedi = (Refahyol) Tansu Çiller ve Necmettin Erbakan.
İsterseniz devamını da siz getirin arkadaşlar. Bir yerlerde yanılırsak sevgili Adminin bizi aydınlatmasını rica ederim.. DostçaKalın
Siz Yanmayin
“Burda, bu şarkımı söylerken, benim Türkiye’de yaşadığım çok zor günlerde bir merhaba’sını istediğim, fakat o merhaba’yı benden esirgeyen, ulusal anlamda aynı kaderi paylaştığım bütün arkadaşlarıma ve dostlarıma ince bir sitemdir. Umarım bunu anlarlar”…
Ahmet Kaya´dan sahte dostlarina…
Aşk kentiymiş Paris,
Kime ne.
Kiminiz sahtekâr,
Hepiniz sahte dostlar.
Karar Vermek Zor
THKP-C
Ilker Akman – Hasan Basri Temizkalp – Yusuf Ziya Günes icin söyledigi bir türkü
26 Ocak 1976 Malataya/Beylerderesi´nde fasist düsmanlara karsi silahli catismada seyit düsün devrimci yoldaslarimiza…
Karar Vermek Zor şarkısında, ayrıca kendi hikayesini anlatıyor kanımca..
Malatyadan çıktım yola yollar yanıyor, düşman sarmış dört yanımı kurşun saçıyor, düşmüşüm bir çukura canım yanıyor, yaşasam mı ölsem mi Karar Vermek Zor..
Özgür Çağrı: Özelliklede dağlardaki Türk Ve Kürt çatışması için söylemiştir..
Gururla Bakıyorum Dünyaya: Faşitler için en sert cevap olmuştur..
Görüşlerim bu yöndedir..
Spas
Peki yasamadin sen sarkisi kimeydi onu cok merak ediyorum
evet ben de çok merak ediyorum.çünkü hayattaki en sevdiğim şarkıdır. Admin e sormak lazım.Bu şarkı ile ilgili bilgi almak istiyoruz.
Saygılar…
| Başlık | Yazan | Cevap | Son Cevap |
33 |
3 gün önce |
||
0 |
5 gün önce |
||
5 |
12 Kasım 2008 08:23 |